Gespot – Een MBO-studie volgen bij Gilde Opleidingen in Weert betekent niet alleen lessen volgen in het schoolgebouw. Studenten van de sector economie vertrokken dinsdagochtend voor een studiereis naar Praag. Ze moesten daarvoor wel vroeg uit de veren.

De 5-daagse reis is een schoolactiviteit die deel uitmaakt van het vak Burgerschap . Binnen het vak Burgerschap zijn functioneren in groepen, culturele- en (sociaal)maatschappelijke vorming en samenwerking belangrijke thema`s die aansluiten bij deze studiereis.

Komende dagen zullen de studenten bijgespijkerd worden over de geschiedenis van de Tsjechische stad Praag. Daarbij bezoeken ze de Praagse Burcht, het voormalig concentratiekamp Terezin en maken ze een boottocht over de Moldau.

Dus. Studeren in Weert is zeker niet saai. Je moet er soms wel vroeg voor opstaan 😉

1 REACTIE

  1. Studeren hoeft zeker niet saai te zijn maar om aan burgerschap te proeven
    ((deelnemen en vormgeven in de maatschappij) naar Tsechie re reizen ontgaat mij even de essentie. Dacht ik dat Nederland meer als genoeg stof tot nadenken biedt, ja zelfs Weert biedt een passende proeftuin.
    Ben benieuwd wat de ouders op tafel mogen leggen voor deze belevenis. Misschien mag studeren voor menig ouder wel wat saaier! Toch.

Comments are closed.