Herinneringsconcert Creatura

Na de zeer succesvolle uitvoeringen “Klassiek meets Pop”, samen met Da Capo Stramproy, staat voor Zangvereniging Creatura uit Weert al weer het volgende concert op het programma: het Herinneringsconcert, dat al weer voor de derde maal door Creatura georganiseerd wordt.

Dit vindt plaats op woensdag 7 november 2018 in het Crematorium Weerterland, Ringselvenweg 2, dat ook dit jaar weer belangeloos hiervoor ter beschikking wordt gesteld.

Naast optredens van Zangvereniging Creatura zelf (o.l.v. dirigent Ton van de Weem) zijn er dit jaar ook muzikale bijdragen op dwarsfluit door Leo Stratermans, bij velen bekend als dirigent en muziekdocent.

Thema

Als thema is gekozen “Waar woorden tekort schieten, spreekt de muziek”. Bij het herdenken en herinneren van een overleden dierbare is het vaak moeilijk de juiste woorden te vinden om uitdrukking te geven aan gevoelens. Muziek kan daarbij helpen, het spreekt de taal van het hart. Waar woorden ophouden, gaat de muziek verder. Muziek kan troosten, maar ook mooie herinneringen naar boven laten komen. Dat zal deze avond zowel in muziek als in gesproken woorden worden vertolkt.

De verbindende teksten tussen de muziekstukken zullen net zoals vorig jaar worden verzorgd door Marijke Giesbertz-Verlaek, uitvaartspreekster.

Gratis toegang

Het concert begint om 19.00 uur, de toegang is gratis. Wel kan er een vrijblijvende donatie worden gedaan. Deze komt ten goede aan Zangvereniging Creatura.

Na afloop van het concert is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en na te praten in de coffee-lounge van het Crematorium onder het genot van een gratis kop koffie of thee, aangeboden door Uitvaartverzorging Van Deursen.