Man opgesloten in draaideur

(Foto’s) De brandweer is zondagochtend rond 8.00 uur gealarmeerd voor een opsluiting winkelcentrum de Muntpassage.

Een man wilde de Muntpassage binnenwandelen via de draaideur aan de Muntpromenade. De draaideur draaide een stukje waarna deze stopte en verder dienst weigerde. De man zat vervolgens opgesloten in de draaideur.

Gelukkig had de man een mobiele telefoon bij zich en kon hij de brandweer waarschuwden. Met wat spierballen wisten de toegesnelde brandweerlieden de deur te openen waarna de man weer opgelucht zijn weg kon vervolgen.

Het beveiligingsbedrijf van het winkelcentrum werd, nadat de man was bevrijd, opgeroepen om maatregelen te nemen zodat er niet nog meer mensen vast komen te zitten. Terwijl de brandweer moest wachten op de beveiliger kregen ze een kop koffie aangeboden van het naastgelegen Taverne de Oude Munt. De beveiliger heeft de rolstoeldoorgang van de draaideur geopend zodat de deur altijd open blijft totdat het probleem is verholpen.