Ontknoping Galvin Cup in Meijel

Foto via: MCC Meijel

Meijel – Eind september nog werden de nieuwe Europese zijspankampioenen gehuldigd op de Vossenberg. Op 27 en 28 oktober organiseert MCC Meijel er weer twee spannende motorcrossdagen.

Op zaterdag 27 oktober staan de Kids & Sidecars, de TM Cup, een besloten clubklasse voor solo rijders (samen met clubrijders van MC Venlo-Blerick) en een open clubklasse voor classic zijspannen aan de start. De coureurs van MCC Meijel zullen strijden voor het clubkampioenschap.

Op zondag 28 oktober wordt de laatste wedstrijd van de prestigieuze ‘Galvin Cup’ in Meijel verreden. Het verschil in punten tussen de eerste zeven toprijders is slechts 46 punten, terwijl er 120 te vergeven zijn in Meijel. Momenteel staat de huidige WK-rijder Lars van Berkel bovenaan. Jarno Derks volgt hem op de voet. Op de 28e oktober wordt dus bepaald wie er met de hoofdprijs van €4000,- naar huis gaat.

Verder komen de Dames/Veteranen, de MX 2 Senioren, de MX Open Nationalen en de Zijspannen Nationalen/Inters in actie. Demyan van Loon en William Thijssen, beide leden van motorcrossclub Meijel, bezetten momenteel de plaatsen twee en drie in het kampioenschap en zullen zeker strijden om de podiumplekken. Van Loon is nog in de race voor de titel in de Open Nationale klasse en is dus extra gebrand op de overwinning. Ook in de zijspanklasse zal MCC Meijel goed vertegenwoordigd zijn door Stephan Wijers, Lins Stijnen en Bram van Dijk.

Ze hopen vele toeschouwers te mogen begroeten op de Vossenberg in Meijel in het laatste weekend van oktober.