SJG financieel gezond

Archieffoto WdG - SJG Weert

Uit de BDO-benchmark van 2018 blijkt wederom dat de financiële situatie van SJG Weert goed op orde is.

Met een mooie tweede plek op nationaal niveau behoort het Weerter ziekenhuis tot de financieel meest gezonde ziekenhuizen van het land. Dit heeft enerzijds te maken met zorgvuldige keuzes en anderzijds met de financiële reserves die SJG de afgelopen jaren heeft opgebouwd. Die reserves zijn nodig om de investeringen van de komende jaren te kunnen dragen. Denk daarbij aan de verbouwing van de verpleegafdelingen, maar ook aan belangrijke investeringen op het gebied van automatisering.

Toelichting econoom en directie

De financiële stresstest heeft gevolgen voor een aantal ziekenhuizen in Nederland. Voor twee ziekenhuizen hangt er een faillissement boven het hoofd, ze hebben uitstel van betaling aangevraagd. In de Telegraaf lichtte econoom Wim Groot zijn visie toe. Hij denkt dat het ziekenhuis in Weert ook een kandidaat is voor een faillissement. Volgens de econoom moeten ziekenhuizen steeds meer voldoen aan hogere standaarden en dat zou voor streekziekenhuizen lastig zijn.

Inge de Wit, bestuurder SJG Weert: “Ik deel de mening van de heer Groot niet. Zoals de tweede plek op BDO-benchmark 2018 laat zien, zijn we een financieel gezond ziekenhuis en dat zijn we al jaren. De scherpe keuzes die we maken op basis van de genoemde volumenormen en kwaliteitsnormen dragen daar zeker aan bij. Die keuzes hebben we in het verleden vaker gemaakt en als het nodig is, zullen we die keuzes bijstellen. Op die manier kunnen we de basisziekenhuiszorg voor onze patiënten ook voor de toekomst behouden en dat is waar we voor gaan.”

De uitslagen van de ‘stresstest’ zijn te vinden via: https://perspectieven.bdo.nl/benchmark-ziekenhuizen-2018.