Aanhanger vat vlam

Nederweert – (Foto’s) De brandweer is vrijdag omstreeks 15.00 uur gealarmeerd voor een voertuigbrand op bedrijventerrein Pannenweg in Nederweert.

Achter het pand van Snowpeak zit een technische ruimte dat wordt gebruikt door Ziggo als soort van verdeelstation. In dit pand staat een aggregaat waaraan vrijdag onderhoudswerkzaamheden werden uitgevoerd. Het aggregaat was verbonden met een aanhanger met daarin apparatuur waarmee de onderhoudswerkzaamheden werden uitgevoerd.

Vermoedelijk raakte de apparatuur in de aanhanger oververhit waardoor er brand ontstond. Het was een korte maar hevige brand dat woedde. De brandweer kwam met een SIV en tankautospuit ter plaatse om het vuur te doven.

De brandweer had het vuur snel onder controle en zo voorkwam men dat de brand oversloeg naar het pand. In het pand is wel sprake van enige rookontwikkeling, maar de Ziggo-apparatuur heeft geen schade opgelopen door de brand. Vooralsnog draait alles in het pand naar behoren.