Nederweert – Binnenkort start Janssen de Jong Projectontwikkeling met de verkoop van 14 parkwoningen De Heerlijckheid in Nederweert.

Heerlijck wonen aan het kanaalpark

Het nieuwbouwplan 14 parkwoningen De Heerlijckheid is gelegen aan het kanaalpark langs de Zuid Willemsvaart en omvat 14 royale woningen bestaande uit vier vrijstaand geschakelde woningen en tien twee-onder-één-kapwoningen. De parkwoningen zijn ontworpen door CroonenBuro5 en vormen een stedenbouwkundige eenheid met een tweezijdige oriëntatie (twee voorgevels) zonder daarbij het individuele karakter te verliezen.

Eerste gasloze woningen in Nederweert

De woningen worden zonder gasaansluiting gerealiseerd. Dit betekent dat de woningen verwarmd worden middels een warmtepomp in plaats van een cv-ketel. Energie wordt grotendeels opgewekt door pv-panelen die op het dak van de tweede verdieping worden geplaatst. Bijkomend voordeel is dat de gehele woning voorzien is van vloerverwarming en het systeem optioneel gebruikt kan worden voor koeling.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Interesse in deze woningen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief op www.heerlijckwonen.nl en blijf als eerste op de hoogte betreft start verkoop.

Meer informatie is te vinden op www.heerlijckwonen.nl en facebook.com/deheerlijckheid. Verkopende makelaars zijn Dwars Makelaars bv en Woon Totaaladvies BV.

18 REACTIES

 1. zijn dat de woningen die 20.000 euro duurder zijn dan normaal vanwege die warmtepomp ? Wat je zogenaamd terug zou verdienen ? Nee, geen interesse.

 2. Jij bent goed geïnformeerd bigpete! Heeft Thierry Baudet voor jou een energieadvies gemaakt? Ik haal ook altijd mijn brood bij de slager! Er zijn inderdaad warmtepompen van €20.000. Weet je wat, zelfs €25.000!! Dus gebruik dat de volgende keer maar in je berichtjes ok? Als je een beetje het nieuws rondom gaswinning Groningen, Klimaatverdrag Parijs en Klimaatakkoord Nederland volgt, hoef ik jou denk ik niet meer uit te leggen waarom je huis verwarmen met gas niet zo een goed idee is. Niet alleen (ingestorte) huizen warmen we er mee op….

 3. Ik ben het met u eens dat het op stel en sprong van het gas af moeten onzinnig is. Gas is de schoonste fossiele brandstof en of we het willen of niet, we zullen er de komende pak ‘m beet dertig jaar nog aan vast zitten. In de omschakeling naar volledig duurzaam speelt gas en wat mij betreft ook kernenergie een onmisbare rol. Héé, en dat voor iemand die waarschijnlijk in uw categorie van ‘linksgekkie’ valt!

  Uw combinatie van een op het onderwerp gerichte en een politieke reactie raakt dan ook kant nog wal. U heeft gelijk over het gas, maar dat de regering links zou zijn of gedomineerd wordt door milieuactivisten (en zijn die altijd links dan?) lijkt me fantasie. Er is al meer dan veertig jaar een rechtse politieke meerderheid in Nederland en toch krijgt ‘links’ vaak de schuld van alle problemen in het land en in de wereld. Ik snap daar niks van.

 4. Jij bent goed geïnformeerd bigpete! Heeft Thierry Baudet voor jou een energieadvies gemaakt? Ik haal ook altijd mijn brood bij de slager! Er zijn inderdaad warmtepompen van €20.000. Weet je wat, zelfs €25.000!! Dus gebruik dat de volgende keer maar in je berichtjes ok? Als je een beetje het nieuws rondom gaswinning Groningen, Klimaatverdrag Parijs en Klimaatakkoord Nederland volgt, hoef ik jou denk ik niet meer uit te leggen waarom je huis verwarmen met gas niet zo een goed idee is. Niet alleen (ingestorte) huizen warmen we er mee op….

 5. Nederland wil meer het braafste jongetje van de klas zijn met het gasloos maken van ons land.
  Heel europa wil aan het gas uit Rusland, alleen de linksgekkies willen ons laten geloven dat we er vanaf moeten.

  Hier zit weer een hele lobby achter, maar als ze uitgerekend hebben dat het 0,000% uitmaakt dan wordt je voor gek uitgemaakt.
  Doordat ze anders geen regering hebben kunnen vormen doordat ze bepaalde partijen uitsluiten hebben de milieu-activisten hun zin gekregen.

 6. 20.000 dat is dan nog een koopje. Daarnaast ‘stook’ je dan elektrisch wat je ongeveer het 3 voudige kost dan gas. Ons elektriciteitsnetwerk zou het niet aan kunnen als we allemaal aan de warmtepomp gingen.

  Ja gas is ‘niet goed voor klimaat’ maar echte alternatieven hebben we ook nog niet. Of je moet je huis niet verwarmen?

 7. Jij laat mij ook lachen, het energie verbruik van Costa Rica vergelijken met NL. ze hebben daar geen CV nodig. Wel airco. Enne praat die omgekeerde koelkasten warmtepompen niet goed, deze stroom slurpers die onder de 7 graden kwh slurpen bij het leven waarvan op dit moment 18% groen wordt opgewekt de rest is fossiel.

 8. Je hebt me zojuist laten lachen… Duidelijk geen kennis van zaken… Nooit gehoord van de COP van een warmtepomp neem ik aan… Maakt niet uit, maar als je hier dingen gaat roepen die niet kloppen, kan je net zo goed in die tijd je kennis een beetje bijspijkeren op het gebied van energie (warmte en elektriciteit)!

 9. Heel Nederland aan het gas van Rusland dan maar… Alleen niet over de MH17 beginnen: mondje dicht, anders kraantje dicht en bevolking zwicht… We zijn overigens een van de stoutste jongetjes van de klas wat betreft CO2 en dat komt vooral door de (rechtse) politiek van de afgelopen decennia en de fossiele lobby, maar waarschijnlijk heeft u geen kennis rondom de verhoudingen in deze, jammer… CO2 is én blijft een broeikasgas hetgeen goed is voor de plantengroei en de leefbaarheid van planeet Aarde (gemiddeld 15 graden ipv -18 graden)… Alleen zorgde de Industriële Revolutie sinds 1750 dat wij steeds meer broeikasgassen in de atmosfeer zijn gaan pompen door onder andere het verbranden van fossiele brandstoffen (ofwel de zonne-energie van miljoenen jaren geleden). Dit met als gevolg +400ppm (ipv altijd 180-280ppm in het menselijke bestaan!) en een versterkt broeikaseffect (nu al mondiale opwarming van 1 graden gemiddeld = ook ongekend!) waar overigens bijna de gehele wetenschappelijke gemeenschap achter staat (92, 97, 98, who cares?) Maar als je nou niet in bovenstaande theorie gelooft, stel ik voor dat u het gewoon in de praktijk gaat testen. U kunt daarvoor eenvoudig uw auto stationair laten draaien in een plantenkas terwijl u de plantjes ziet groeien.. Ik ben alleen benieuwd wie het langer volhoud: u of de plantjes…

 10. Op stel en sprong? Schei uit… We hebben het altijd al geweten, maar we staken onze kop als een struisvogel in het zand… Economische belangen gingen voor ecologische gevolgen onder het mom van externaliteiten… Dat deze externaliteiten ons in de nabije toekomst al bakken met geld gaan kosten stonden ze destijds niet bij stil (korte termijn vs. lange termijn)! Voor 2030 sluiten we de kolencentrales en voor 2050 verdwijnen de gascentrales. In de tussentijd stappen we steeds meer over op hernieuwbare energie en nemen we steeds meer afscheid van fossiel. Enige vraagstuk is hoe we energie gaan besparen en hoe we de duurzaam opgewekte energie gaan opslaan voor als de zon niet schijnt of de wind niet waait… In Costa Rica kunnen ze het al, waarom in het rijke Westen dan niet? Een arme student in Nederland behoort al tot de 15% rijkste personen van de wereld (ongelijkheid)… Jammer dat ‘het volk’ en ‘de politiek’ niet op de hoogte zijn van feiten en cijfers rondom energie en klimaat…

 11. Dag Zomaar, dat hoef je mij niet uit te leggen. Ik ben energieadviseur van beroep en werk 40 tot 60 uur per week rondom energievraagstukken (zowel warmte als elektriciteit). Ik bedoel ook meer te zeggen dat we die 14% écht duurzaam in 2020 of 2025 niet eens gaan redden omdat de (rechtse) politiek voor een groot deel inzet op biomassa in kolencentrales (en misschien zelfs kernenergie) hetgeen absoluut niet duurzaam is. Kwestie van Europese regels die in de praktijk anders uit gaan pakken. De bomen uit Amerika komen namelijk niet met zeilschepen aan in Nederland en ook de fossiele brandstoffen uranium en thorium komen niet uit de lucht vallen. Wat er daarom moet gebeuren is energiebesparing en de rest duurzaam opwekken. Richting 2050 is dat steeds minder fossiel. Dat betekent voor de gebouwde omgeving zowel BENG als VanGasLos, gevoed door warmtepompen met diverse bronnen (zowel lucht als water). En dan hebben we het niet over €20.000 als ‘koopje’… De investering kan (met subsidie) al gelijk zijn aan traditioneel. Kijk je naar de totale kosten (TCO) ben je zonder subsidie zelfs al zonder subsidie goedkoper uit… Een woning die je nu nieuw bouwt met een gasaansluiting is over zeg pakweg 10 a 20 volledig ouderwets en afgeschreven. Een doodvonnis voor de particulier…

 12. Het verbruik van Nederland met Nederland vergelijken is inderdaad een stuk makkelijker!? Of je nou koude of warmte moet opwekken, het blijft energie toch? Maargoed, het blijkt dat je niet hebt gekeken naar de hoeveelheid energie (warmte/koude en elektriciteit per hoofd van de bevolking irt klimaatomstandigheden). Gelukkig kan google je daar wel bij helpen… Een warmtepomp verbruikt overigens inderdaad stroom, net als je koelkast, vriezer en televisie (zelfs in standby-stand). Dat je wederom niet op de hoogte bent van het ‘slurpvermogen’ van deze omgekeerde koelkast, is erg jammer maar wederom prima op te zoeken… Bovendien zijn er praktijkvoorbeelden genoeg… Mits je woning maar geïsoleerd is, ben je echt dom als je het niet doet: COP4 is vrij eenvoudig te halen. Dat is efficiënter dan de beste HR-ketel op de markt. Over de CO2-prestatie nog maar te zwijgen… Maargoed als je denkt dat we in NL al 18% duurzaam opwekken, ben je sowieso niet goed op de hoogte van de huidige stand van zaken… Ik adviseer je dan ook een middagcursus google… 😉

 13. Ik zeg niet dat NL dat opwekt. Alleen dat het aandeel groen 18% is. Daar zit ook alle stroom bij die via de zeekabel in Delfzijl binnenkomt. NL zelf zit in 2017 op 13,8% Met zonnepanelen zitten we nu inmiddels op 5% door de gigantische aanleg van panelen afgelopen 2 jaar en die trend zet zich nog voort. Verder zijn ook de aantallen windmolens enorm gegroeid, zie hieronder de link van cijfers 2017
  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/09/meer-stroom-uit-wind-en-zon

 14. Denkt u nou echt dat we het beste gasnet ter wereld als afgeschreven beschouwen dacht het niet, de elektra infra is absoluut niet geschikt voor de warmte behoefte middels de energie slurpende warmtepompen. De miljarden die nodig zijn om deze aan te passen zie ik liever geïnvesteerd in waterstof inmiddels is men al zover dat waterstof in poedervorm geproduceerd kan worden. We staan pas aan het begin van het hervinden van nieuwe energie bronnen, puur nu alleen op uw warmte pompen inzetten is stom.
  Maar ik ben het wel mee eens bij de nu nieuw te bouwen woningen.
  Maar het overgrote deel van de NL bouw is ouder dan 30 jaar voor deze woningen is het financieel nauwelijks haalbaar om deze om te schakelen. Warmtepompen vreten stroom van November t/m Maart als de buitentemp onder de 7 graden is. Een co2 vrije energie opwekking kan niet zonder kernenergie als achtervang voor wind of zonloze dagen ik ben daarom voor uitbreiding van Borsele. Staan we toch grotendeels haaks op elkaar met allebei een technische opleiding.

 15. Volgens mij gaat het artikel over nieuwbouw? Het gasnet is ook niks mis mee, het gaat om het gas zelf (drager vs. bron). Daar zijn we voor 2050 van afgesloten. Tevens einde levensduur van het gasnet. Elektra moet net als riolering ook op de schop. Kwestie van klimaatadaptatie (hevige regenval). Zeker voor de gebouwde omgeving is gas onnodig. Dat is financieel zelfs nu al prima te behappen voor woningcorporaties en de gemiddelde particulier. U bent duidelijk niet op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Elke energieadviseur kan u dit heel simpel uitleggen. Nogmaals een warmtepomp slurpt niet. Met COP4 slurpen ze sowieso minder energie dan een HR-ketel. Gewoon kwestie van efficiëntie op basis van geïsoleerd en luchtdicht bouwen/renoveren. Dat kan ik je op een bierviltje uitleggen. Net als het feit dat kernenergie geen CO2 vrije energiebron is en geen achtervang kan bieden als straks 70 tot 80 procent wordt opgewekt met zon en wind. Het is zelfs nu al onbetaalbaar. Borssele staat te koop voor €1 en geen kip die wil investeren. In België staan trouwens 6 van de 7 centrales stil. De oplossing (ik verzin dit niet): stroomboten. Kortom volledig op hernieuwbaar kan eenvoudig in de nabije toekomst, mede dankzij opslag dmv waterstof…

 16. Om inhoudelijk in te gaan op die bron. Waterdamp is inderdaad het sterkste broeikasgas, daarna lachgas, methaan en vervolgens koolstofdioxide (CO2). Alle broeikasgassen worden daarbij uitgedrukt in equivalenten (CO2-eq). Dat wil dus niet zeggen dat ik waterdamp ontken, maar in relatie zie tot CO2. In het kort: waar Klimaatgek de fout in gaat is het feit dat de sterkte van een gas iets anders is dan de hoeveelheid van een gas. Bijna alle broeikasgassen komen van nature voor op aarde, maar het probleem is dat de mens sinds de IR (zo een 275 jaar geleden) in een absurd tempo fossiele brandstoffen zijn gaan verbranden. De natuurlijke balans die er al miljarden jaren op aarde was raakt hierdoor ernstig verstoord (versterkt broeikaseffect). Dat wil niet zeggen dat waterdamp geen invloed heeft maar u stoot met uw leefgewoonten per dag veel meer koolstofdioxide uit dan waterdamp. Kortom de balans is weg hetgeen zorgt voor een relatief snelle verandering van het klimaat. De vorige keer dat de hoeveelheid +400ppm is gehaald was de mens niet op aarde en was de planeet ook veel warmer (onleefbaar voor de mens). Naast CO2 is de mens ook verantwoordelijk voor de uitstoot van grote hoeveelheden CH4 en N2O, al zijn deze twee de laatste decennia gereduceerd maar de hoeveelheid CO2 is gelijk gebleven, terwijl we volgens Kyoto in 2020 25% minder moeten uitstoten dan in 1990. Vandaar de Klimaatzaak van Urgenda die de Staat zelfs in hoger beroep verloor.

Comments are closed.