Boom geplant voor vergroening

8 reacties

(Foto’s) Vanmiddag hebben wethouder Martijn van den Heuvel en gedeputeerde Eric Geurts van de provincie Limburg een boom voor het project ‘vergroening van de binnenstad’ geplant. Op de hoek van de Maasstraat / Langstraat is een leilinde geplant. Daarmee zijn een aantal werkzaamheden rondom het aanplanten van bomen en planten in de binnenstad nu afgerond.

Groene fietsenstalling Korenmarkt

De afgelopen weken is er op de Korenmarkt een fietsenstalling met 160 plaatsen gecreëerd. Die fietsenstalling is aangekleed met groen: er zijn plantvakken met hagen en vaste planten gecreëerd. Ook is er speciale aandacht geweest voor een betere bodemstructuur, zodat planten en bomen optimaal kunnen groeien.

Beekstraat, Maasstraat, Oud Kerkhof, Walburgpassage, Kromstraat en Paradijsstraatje

Naast het groen bij de fietsenstalling is op een aantal locaties in de binnenstad extra groen aangeplant. Om het beeld in de binnenstad te vergroenen en sfeervoller te maken, zijn er bomen, leibomen, hagen en vaste planten geplant.

Groeiplaats bomen op de Markt

Op de Markt zijn eind vorig jaar drie nieuwe bomen geplant en er is een ondergrondse constructie gemaakt. Door dat unieke systeem kunnen boomwortels voldoende groeien, waardoor de bomen gezond blijven. De activiteiten in de binnenstad kunnen gewoon blijven plaatsvinden terwijl iedereen geniet van deze prachtige bomen in ons stadshart.

Plannen Nieuwe Markt en Hegstraat

De gemeente Weert gaat verder met de vergroening van de binnenstad. Eind 2018 neemt de gemeenteraad een besluit over de herinrichting van de fietsenstalling aan de Hegstraat en de vergroening van die omgeving. Daarmee wordt een groene entree naar de binnenstad gecreëerd.

Begin 2019 wordt gestart met de herinrichting van de Nieuwe Markt. De drie oude paardenkastanjes worden vervangen door 12 nieuwe, grote en kleine bomen. Ook rondom de herontwikkeling van de Muntpassage wordt gekeken of er nog extra groen kan worden aangebracht.

Op de Nieuwe Markt worden ook zogenaamde speelaanleidingen gemaakt. Dat zijn speelse elementen, zoals speeltegels of pleinplakkers, waarbij kinderen zelf een invulling geven aan de speelbeleving. “Het leukste is dat die ideeën samen met de kinderen van twee basisscholen in Weert bedacht zijn”, aldus wethouder Martijn van den Heuvel.

Nog meer vergroening in 2019

In 2019 gaan we nóg meer inzetten op vergroening in de gemeente. Er worden meer bomen geplant en er wordt op meer plekken groen aangelegd. Zo werken we aan een gemeente met minder steen en meer bomen en planten. Dat is een duidelijk doel van het college van B&W. Bomen en planten zijn belangrijk voor onze leefomgeving: ze verbeteren de luchtkwaliteit en zorgen voor verkoeling.
[nggallery id=’7307′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
8 reacties