Lintje voor de heer Emans

(Foto’s) Uit handen van wethouder Wendy van Eijk ontving de heer Harry Emans op vrijdag 9 november 2018 een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde tijdens de vrijwilligersavond van “Tafeltje-dek-je” in zaal Don Bosco. Hij kreeg de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer H.C.J. (Harry) Emans woont in Weert.

Tafeltje-dek-je

De heer Emans is al dertig jaar lang bezorger van de maaltijden van Tafeltje-dek-je. Hij komt hierdoor veel in contact met de hoofdzakelijk oudere afnemers van de maaltijden. Hij is dan ook vaak het aanspreekpunt voor deze mensen die hij altijd nauwgezet bezoekt.

Stichting Land van Horne

De heer Emans was ruim 15 jaar werkzaam als vrijwilliger in Zorgcentrum Van Berlo Heem en vervolgens bij Zorgcentrum Ververshof. Hij kwam wekelijks naar van Berloheem waar hij op de 4de etage een werkplaats had. Hier heeft hij al die jaren met zijn “gouden handjes” ontelbare werkjes voorbereid voor de activiteitenbegeleiders. Na de afbraak van Van Berloheem maakte hij de overstap naar Ververshof, waar hij ook samen met de bewoners hout bewerkte.

Sanquin Bloedbank

Maar liefst 71 keer heeft de heer Emans belangeloos zijn bloed afgestaan ten behoeve van patiënten. Hij heeft hiermee een grote bijdrage geleverd aan de behandeling van zieke medemensen.
[nggallery id=’7230′]