Kupers geeft les ‘dode hoek’

(Foto’s) Op vrijdag gaven leerkrachten van de groepen 3 en 4 van OBS de Graswinkel de kinderen uitleg over de ‘dode hoek’ waar chauffeurs van bussen en vrachtwagens mee te maken krijgen.

Busbedrijf Kupers uit Weert stelde een touringcar met chauffeur beschikbaar om de leerlingen de praktijk te laten ervaren. Zo konden ze zelf zien wat een dode hoek betekent. Daarnaast mochten ze de chauffeur het hemd van het lijf vragen.

De groepen namen eerst een kijkje in de bus en mochten ook even op de stoel van de buschauffeur zitten. Hierdoor konden ze zelf zien wat de chauffeur wel en niet ziet rondom zijn bus vanaf de bestuurdersstoel. Ook mochten de kinderen rondom de bus lopen. Zo leerden ze waar ze niet zichtbaar zijn, maar vooral ook de plekken waar ze wel goed zichtbaar zijn voor de chauffeur en waar ze veilig kunnen fietsen en staan.

Het was voor de kinderen indrukwekkend en leerzaam om zo’n grote bus eens goed te bekijken van dichtbij.