(Foto’s) In de succesvolle reeks Namen en Bijnamen verschenen de afgelopen jaren maar liefst drie boeken: over Moesel, Keent en Altweert. In de jaren tachtig/negentig van de vorige eeuw zijn al dergelijke boeken over Boshoven, Hushoven, Vrakker, Laar en Altweerterheide verschenen.

Een kerkdorp dat niet kan achterblijven, is Swartbroek: “parel in de kroon van Weert”, volgens het Swartbroeks volkslied. Leden van geschied- en oudheidkundig genootschap De Aldenborgh zijn enige tijd geleden begonnen met het verzamelen van oude foto’s en documenten over Swartbroek.

Dit weekend was er in de MFA Corneel een grote overzichtstentoonstelling met deze foto`s en documenten te zien. De tentoonstelling was ingericht door de stichting De Aldenborgh en de stichting Namen en Bijnamen.

Deze foto`s, documenten, kwartierstaten en verhalen over Swartbroeker verenigingen vormden ook de ingrediënten van het boek “Swartbroek, Namen en Bijnamen”. Bezoekers konden tijdens de tentoonstelling nog intekenen op het boek.

De tentoonstelling kon rekenen op veel belangstelling. Beide dagen kwamen tientallen mensen een blik werpen in het verleden van Swartbroek.