Ernstig ongeval in Nederweert

112 Nederweert Regio Plaats een reactie 2 min. leestijd

Update 30-12 – Nederweert – (Foto’s) Dinsdagochtend zijn de hulpdiensten rond 11.30 uur gealarmeerd voor een ernstig ongeval in Nederweert.

Op de kruising Kapelaniestraat / Moesemanstraat waren twee fietsers in botsing gekomen met een vuilniswagen. De fietsers kwamen ten val. De situatie was zo ernstig dat meteen ook de brandweer en een traumahelikopter werden gealarmeerd.

Eén van de fietsers raakte ernstig gewond en werd ter plaatse behandeld door een trauma-arts en het ambulancepersoneel. De straat is afgesloten. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. De politie heeft meteen een getuigenoproep geplaatst. Heb je iets gezien van het ongeval? Bel dan met de politie via 0900-8844.

Update

Het zwaargewonde slachtoffer is per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. De weg is afgesloten en het team VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) van de politie is bezig met het onderzoek.

Toelichting bedrijf vuilnisverwerker

Dinsdagochtend naderde onze chauffeur, via de Kapelaniestraat, het kruispunt Kapelaniestraat / Moesemanstraat. Hij heeft gecontroleerd of hij voorrang moest verlenen en sloeg toen rechtsaf, de voorrangsweg (Moesemanstraat) op. Al snel constateerde de chauffeur in zijn spiegel dat er twee fietsers gevallen waren, ter hoogte van het kruispunt.

Het onderzoek van het team VOA wees uit dat een groot verkeersbord het zicht van de chauffeur blokkeerde, waardoor hij de twee fietsers over het hoofd heeft gezien. De vrachtwagen heeft de twee fietsers dus niet geraakt, maar zij schrokken van de vrachtwagen en zijn daardoor gevallen.

Eén van de twee fietsers heeft daarbij ernstig letsel opgelopen. Gelukkig waren de politie, ambulance en traumahelikopter snel ter plaatse. Hoe het nu met de slachtoffers gaat, weten wij helaas niet. Wij hopen snel met hen in contact te komen.

Wij zijn erg aangedaan door dit ongeluk en we wensen de twee slachtoffers een spoedig herstel toe.

[nggallery id=’7292′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie