DickensFestijn in Maarheeze

Foto door: L. Hartman

Maarheeze – Op zondag 16 december vindt het DickensFestijn plaats in het historische centrum van Maarheeze. Van 14.00 – 19.00 uur is de Kerkstraat het toneel van het leven van rond 1830.

In de prachtige kerk en in de schuur van de Teutenboerderij zullen diverse muzikale optredens plaats vinden. Het koor Port Vocalis, Het Klein Orkest en de Slagwerkgroep van Muziekvereniging de Poort van Brabant zijn volop aan het repeteren om straks een sfeervol optreden te kunnen verzorgen.

Het bouwteam is druk bezig om onder andere de ingang van het terrein zo aan te kleden, dat je direct vanaf de eerste stap terug wordt geworpen in het jaar 1830. Maar ook voor de diverse figuranten wordt druk getimmerd en gezaagd: de stoel van de rondtrekkende kiezentrekker, de schillenboer met zijn ton op wielen, de handkar voor viswijf Molly Malone maar ook een bakkerij voor de “versgebakken” worstenbroodjes en misschien wel het meest verrassend: een ziekenhuisje waar je maar beter niet kunt verblijven.

Behalve het bouwteam zijn er nog diverse teams druk bezig om alles op 16 december klaar te hebben. Denk daarbij aan de kleding, de attributen en de schmink van een groot aantal figuranten en het regelen van alles en nog wat om straks de inwendige mens te verwennen.

Ook buiten het eigen dorp Maarheeze wordt gewerkt aan de totstandkoming van het DickensFestijn. Zo is de toneelvereniging van Gastel ‘Toneelgroep Podium nummer 6’ heel druk met de voorbereidingen evenals het koor Experience uit Budel en blazersensemble Expresso uit Leende. Binnenkort wordt het volledige programma bekendgemaakt.

Meer informatie: https://www.facebook.com/PvBMaarheeze/