Winters Weert in nieuw jasje

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 4 min. leestijd

Winters Weert wordt in een nieuw jasje gestoken. Een nostalgische tekening van de karakteristieke binnenstad staat centraal staan in het programma van Winters Weert 2018. Met een sfeervol programma kiest Centrummanagement voor een winterse beleving waarbij de nadruk wordt gelegd op de eigen Weerter identiteit.

Het programma van Winters Weert herbergt tal van feestelijke activiteiten verspreid over de binnenstad, uitermate geschikt om te combineren met een middag of avond winkelen. Het programma is verdeeld over de Sinterklaas-periode, weken voor Kerstmis en periode na Kerstmis.

Sinterklaas

Met de komst van Sinterklaas barsten de activiteiten los in de binnenstad van Weert. Op zondag 18 november is Sint Nicolaas met zijn Pieten per boot gearriveerd aan de Werthaboulevard. Van 19 november t/m 4 december verblijft de goedheiligman in het Huis van Nicolaas, gevestigd in het Franciscus Huis aan de Biest. In de weekenden worden er tal van Sinterklaasactiviteiten in de binnenstad georganiseerd. Zo loopt er een pietendrumband, pietenkapel en kunnen kids op de koopzondagen deelnemen aan speciale speurtochten.

Voor Kerstmis

Na het succes van vorig jaar opent zaterdag 15 december opnieuw de Kerststal in ’t Klooster, gelegen in het Birgittinessenklooster aan de Maasstraat. De kerststal zal dagelijks geopend zijn tot en met 30 december. Op zondag 16 december, de eerste van een reeks koopzondagen, kleurt het centrum kerstmanrood tijdens de door de Rotary georganiseerde Santa Walk.

Het weekend voor Kerst staat in het teken van de wintereditie van Foodstock. Op de Markt genieten bezoekers van 21 t/m 23 december van het lekkerste eten uit de leukste foodtrucks, gezellige winterse terrassen en een uitgebreide (muzikale) programmering. Op zaterdag 22 december is een bezoekje aan de binnenstad extra gezellig tijdens de Late Night Shopping, waarbij winkels open blijven tot 22:00 uur. Tijdens of na het shoppen is het heerlijk vertoeven bij de lokale horeca en de foodtrucks.

Als speciaal cadeautje genieten bezoekers tijdens het doen van kerstinkopen het hele weekend van veel diverse muzikale en theatrale activiteiten verspreid over de hele binnenstad. Kinderen kunnen dat weekend ook een bezoekje brengen aan de kerstman, die zetelt in het Huis van de Kerstman in de Van Berlostraat.

Na Kerstmis

Als iedereen heeft kunnen genieten van de kerstdagen staat er nog iets bijzonders op het programma. Van donderdag 27 t/m zondag 30 december landt het Weerter Wintercircus in de binnenstad. ’s Middags worden diverse kleine nostalgische voorstellingen gespeeld terwijl kinderen die zich hiervoor hebben aangemeld oefenen om deel te nemen aan de grote eindshow aan het einde van de middag. Ouders die rustig willen winkelen krijgen zo alle gelegenheid door de binnenstad te slenteren terwijl hun kinderen oefenen op de circusacts.

Het programma van Winters Weert wordt afgesloten met Marktrecht voor elke Weertenaar, de gezelligste vrijmarkt in de open lucht! Hiervoor kunnen geïnteresseerden vooraf een kraampje reserveren. Tijdens deze feestelijke dag is de Nieuwe Markt het podium waar alle Weertenaren hun koopwaar verkopen of hun talenten showen.

Meer informatie en programmadetails zijn te vinden op www.wintersweert.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie