Fietsendief opgepakt

Vrijdagochtend kreeg de politie van Weert rond 7.30 uur een melding van alerte burgers dat ze hadden gezien dat er twee mannen met een elektrische fiets aan het ‘sjouwen’ waren vanaf het station in Weert.

De twee mannen werden kort hierna zonder fiets op de Julianalaan aangetroffen en sloegen op de vlucht. Na een korte achtervolging met een auto en te voet kon één van de mannen worden aangehouden. Het bleek te gaan om een 21-jarige man uit Weert.

Na onderzoek in de buurt werd de gestolen fiets teruggevonden. Inmiddels heeft de politie de rechtmatige eigenaar blij gemaakt met een positief telefoontje en mag de verdachte zich binnenkort verantwoorden bij de rechter.

Via Facebook richt de politie een dankwoordje aan de jongeman die zijn fiets ter beschikking stelde toen een agent achter de verdachte rende. De behulpzame burger kon niet direct bedankt worden en de politie hoopt dat hij het bericht leest.