Achtervolging eindigt op A2

Dashcam: Belgische politiebus op A2 bij Grathem

Kelpen-Oler – Afgelopen nacht is een achtervolging geëindigd op de snelweg A2 bij Kelpen-Oler. De achtervolging was begonnen in het Belgische Eisden bij Maasmechelen.

In de Belgische plaats waren drie daders overlopen tijdens een woninginbraak, zo meldt de politie Echt via Facebook. Een van de verdachten wist met zijn voertuig aan de Belgische politie te ontkomen. Hierbij werd ingereden op de Belgische agenten en zagen de agenten zich genoodzaakt om een schot te lossen.

De achtervolging die daarna ontstond ging richting Nederland. Onderweg werden diverse malen goederen uit het voertuig gegooid. Door de Belgische politie werd de hulp van de Nederlandse politie ingeroepen. De collega’s van de politie Echt vatten post op de toerit bij Echt waar zij even later het voertuig achtervolgd door de Belgische politie zagen naderen.

Op de A2 tussen Grathem en Kelpen-Oler kwam het voertuig rond 2.30 uur tot stilstand en kon de verdachte worden aangehouden. De verdachte is ingesloten en zal via een uitleveringsverzoek zo spoedig mogelijk aan de Belgische autoriteiten worden overgedragen. Het voertuig is in beslag genomen.