Joost-Jelmer Kasper wijkagent centrum

Het centrum van Weert en de wijk Fatima krijgen een extra wijkagent. Joost-Jelmer Kasper komt zijn collega Thijs Loven ondersteunen.

Joost zal naast de basis politiezorg zich ook richten op de contacten met de bewoners en ondernemers. Dus als Joost-Jelmer bij je aan de deur staat, hij drinkt z’n koffie graag met melk en een zoetje.

Wat doet een wijkagent?

Wijkagent Joost-Jelmer is samen met zijn collega wijkagent Thijs verantwoordelijk voor de gebiedsgebonden politiezorg in het centrum en Fatima. Daar richten zij zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, kleine criminaliteit, ondermijning, milieu en verkeer. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werken de heren voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid.

De wijkagenten onderhouden contacten met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe de problemen adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Heb je vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in jouw buurt, neem dan gerust contact op met een van de wijkagenten.

Wat doet de wijkagent met jouw melding?

Soms gebruiken de wijkagenten jouw informatie in lopende onderzoeken. Een andere keer neemt men de aan de hand van jouw klacht of probleem poolshoogte en kan een van de wijkagenten bijvoorbeeld degene aanspreken die voor overlast zorgt. Ook kunnen de wijkagenten een probleem doorspelen aan partners, zoals de gemeente of bijvoorbeeld Wonen Limburg.

Hoe kom ik in contact met de wijkagenten?

Dit kan via internet. Kijk op www.politie.nl > Mijn buurt. Klik de foto van de wijkagent en vul het contactformulier in. Nadat het formulier verstuurd is zullen de wijkagenten de melding beoordelen en waar nodig actie ondernemen.

Je kan de werkzaamheden van de wijkagenten ook volgen via o.a. Facebook, Instagram en Twitter. Zoek op ‘Politie Weert’.