Films uit de regio in de prijzen

Foto: Franse vluchtelingen - uit de film Grensgeval

Update – Afgelopen weekend werden in Limburg de prijzen uitgereikt tijdens het Limburg Film Festival 2019.

De Servaes Huyts Prijs werd toegekend aan de film ‘GRENSGEVAL’ van filmmaker Peter Crins uit Leveroy. Deze film bevat vele originele filmopnames, gemaakt door Peter Crins in de jaren negentig, van de oudste bewoners in onze grensregio. Hun persoonlijke herinneringen aan de eerste wereldoorlog werden zo voor de toekomst vastgelegd. Tim Crins componeerde de bijpassende muziek en Paul Bongers verzorgde de audiotechniek voor deze film.

De film is inmiddels in de bioscopen van Weert, Hamont en Molenbeersel door duizenden mensen bekeken en is o.a. op 18 januari nog te zien in zaal ‘Oad Thoear’ in Thorn.

De film ‘Op zoek naar de verloren tijd’ van Jo Brunenberg en Ton Huijbers kreeg een Eervolle Vermelding. Het is een hommage aan de in 2016 overleden, uit Neeritter afkomstige fotograaf Pierre Segers (1935-2016). Deze korte film is te zien op: https://youtu.be/QQySD6P0Jlg.

Update

De documentaire ‘De Wêrf’ gemaakt door Jo van Geneijgen behaalde een verdienstelijke derde plek tijdens het filmfestival.