Meer restaurants op de Oelemarkt

Omdat er steeds minder mensen discotheken en cafés bezoeken wordt er gezocht naar alternatieven. Op horecaplein Oelemarkt is een transformatie gaande.

Onlangs werd bekend dat in het voormalige discotheek-pand (van o.a. Carte Blanche) twee nieuwe restaurants worden gevestigd, te weten Proeflokaal Bregje en La Cubanita. Binnen enkele weken zal Proeflokaal Bregje haar deuren openen. Restaurant Tancho heeft inmiddels haar deuren gesloten, maar er zouden al geïnteresseerden zijn voor een overname.

Tijdens de bewonersbijeenkomst van de Bewoners Organisatie Binnenstad eind vorig jaar werd ook bekend dat er geïnteresseerden zijn voor de panden van het voormalige Zuiderhuis en het pand waar de Edelsmederij in was gevestigd om aldaar een restaurant te vestigen.

De ondernemers van café De Brouwer, Raymond en Nancy, spelen ook in op de trend. Zij hebben het naastgelegen pand waar voorheen de Bolle Boef in was gevestigd overgenomen. Ook hier komt een restaurant. Welke invulling het precies krijgt houden ze nog even als verrassing achter de hand, maar binnen enkele maanden kan men ook hier gezellig tafelen. Café de Brouwer blijft natuurlijk gewoon een café.

Het voormalige cafepand in het Carisstraatje, waar voorheen café Crocodile in was gevestigd, wordt momenteel omgebouwd tot kantoortje. Hier zullen de ondernemers van o.a. Jumbo Stramproy, Subway, Proeflokaal en La Cubanita verenigd onder de naam Business Support Unit hun administratie voeren.