Foto (archief): jongerenraad van Weert op pad met ouderen

Peiling – Zaterdag werd bij het RTL Nieuws aandacht besteed aan de introductie van de maatschappelijke diensttijd. Ook in Weert zal dit worden ingevoerd, zo twitterde wethouder Tessa Geelen.

Tijdens de maatschappelijke diensttijd doen jongeren iets voor een ander en leveren zo een bijdrage aan de samenleving. Bijvoorbeeld door te helpen bij de hulpdiensten of in de zorg. Daarbij leren ze nieuwe vaardigheden en ontwikkelen ze hun talenten. Tevens is het een ervaring die werkgevers een mooie kans biedt om de talenten van de toekomst te ontmoeten én aan zich te verbinden.

In het items van RTL Nieuws reageerden de jongeren enthousiast op het nieuwe initiatief. Ook wethouder Geelen is enthousiast: “Ook in Weert gaan we dit weer invoeren. Het was een aantal jaar geleden een groot succes: uit onderzoek blijkt dat zo’n 60% van de scholieren ook na hun maatschappelijke stage vrijwilligerswerk blijft doen. Superbelangrijk voor een sterke samenleving! 💪🏼😃”.

Peiling

Could not load the poll.

10 REACTIES

  1. Wat denk je van scholen en jongerenorganisaties? en voor wat betreft B&W, volgens mij doet wethouder Geelen dat niet als particulier.

  2. Als je zulk infantiele en onnozel reactie geeft op mij reageer dan niet op mij, je weet heel goed wat gerrit bedoelt

  3. In de tijd van de dienstplicht kreeg iedere dienstplichtige een wedde dus een beperkt maandinkomen. Nu ruikt het naar uitbuiting om gratis vrijwilligers tot een maatschappelijke stage te verplichten van vrijwillig is dan absoluut geen sprake meer, van uitbuiting wel en dat past in het straatje van Rutte 3. Ben niet tegen maatschappelijke stage maar wel tegen gratis arbeid.

  4. Gelukkig, nog iemand die wakker is en de stille uitbuiting ontdekt heeft.
    Precies in het gratis arbeid straatje van de VVD.

    Aan alle jongeren, laat je niet opnaaien, jullie hebben al genoeg aan jullie hoofd met studie, baantje, sport en hobby’s.

Comments are closed.