Maatschappelijke diensttijd in Weert

Foto (archief): jongerenraad van Weert op pad met ouderen

Peiling – Zaterdag werd bij het RTL Nieuws aandacht besteed aan de introductie van de maatschappelijke diensttijd. Ook in Weert zal dit worden ingevoerd, zo twitterde wethouder Tessa Geelen.

Tijdens de maatschappelijke diensttijd doen jongeren iets voor een ander en leveren zo een bijdrage aan de samenleving. Bijvoorbeeld door te helpen bij de hulpdiensten of in de zorg. Daarbij leren ze nieuwe vaardigheden en ontwikkelen ze hun talenten. Tevens is het een ervaring die werkgevers een mooie kans biedt om de talenten van de toekomst te ontmoeten én aan zich te verbinden.

In het items van RTL Nieuws reageerden de jongeren enthousiast op het nieuwe initiatief. Ook wethouder Geelen is enthousiast: “Ook in Weert gaan we dit weer invoeren. Het was een aantal jaar geleden een groot succes: uit onderzoek blijkt dat zo’n 60% van de scholieren ook na hun maatschappelijke stage vrijwilligerswerk blijft doen. Superbelangrijk voor een sterke samenleving! 💪🏼😃”.

Peiling

Could not load the poll.