(Foto’s/video) De politie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een overval op cafetaria Smulhoven aan de St. Odastraat in de wijk Boshoven.

Ongeveer een half uur voor sluitingstijd (22.00 uur) probeerde een man de cafetaria te overvallen. De dader is vervolgens te voet gevlucht. Onbekend is of hij buit heeft gemaakt.

De politie heeft inmiddels een Burgernet-bericht verstuurd en is nog op zoek naar de dader. Bij de overval raakte gelukkig niemand gewond.

Lees het Burgernet-bericht: https://www.burgernet.nl/burgernet/283820

Video via Youtube

https://youtu.be/GWD7Qsmyrqw

12 REACTIES

 1. U zou de link aan kunnen klikken en het burgernet-bericht kunnen beluisteren.
  Want het staat niet geschreven maar wordt wel gezegd in dit bericht.

 2. Daarnaast als het signalement niet compleet is, dus geen huidskleur word vermeld is het altijd een getint persoon.
  Ik denk dat ze niet beticht willen worden voor discriminatie of de nadruk er niet teveel op willen leggen dat het alweer zo is.

  Maar als ik iemand moet herkennen op straat is toch een van de eerste dingen die je ziet, de huidskleur.
  Daarom belachelijk als ze dat uit een bericht weg laten.
  Het is zoals het is. En ja het zijn vaak niet de van oorsprong nederlanders.

 3. Een restaurant/friettent als deze, moet altijd voorbereid zijn wat te doen bij een overval. Er zijn in dit soort zaken echt geen miljoenen te halen en ook geen tienduizenden….wel enkele honderden of een paar duizend euro’s
  Dit betekent dat het een zeer bange kruimeldief is, banger dan je jezelf of de medewerkers. Als je er op bedacht bent dat het kan gebeuren en je hebt een goed plan, kun je de overvaller, die al bang is nog banger maken, met een goed plan.
  En …..dan is de bange overvaller zo weg….!!
  De eigenaar kennende heeft hij een goed plan, en dat heeft hij perfect uitgevoerd.

 4. Beste zomaar, goed luisteren is ook een kunst. De omroepster spreekt van ‘zou kunnen zijn’ is redelijk subjectief!

 5. Citaat: en zou een lichtgetinte huidskleur hebben. Dus u kunt beter zelf goed leren luisteren. Zou kunnen zijn is niet gezegd.

 6. Ik heb aan een hap genoeg, ‘zou’ is altijd een veronderstelling, het woordje kunnen is dan in feite al niet meer relevant. het gaat mij gewoon om ‘zou’. Dat in het officieel bericht de huidskleur is weggelaten zegt genoeg. Belangrijker is dat de dader wordt gepakt en zijn terechte straf krijgt.

 7. Zo lust ik er nog wel tien.
  Eerst stellen dat er “zou kunnen zijn” is gezegd en nu stellen dat “zou” subjectief is. In de context hoe het gezegd werd is dat het een getinte persoon zou zijn. Fijne dag. En succes met het inschrijven voor de cursus begrijpend luisteren.

Comments are closed.