Stan Sporen eerste prins Zweeloeere

(Foto’s) Zaterdag is aan het einde van een weer een geslaagde bonte-avond de eerste “grote” prins van CV de Zweeloeere bekend gemaakt. Het in zaal Jonas aanwezige publiek had geweldig genoten van de avond maar was toch ook echt benieuwd wie er prins zou worden.

Na een afvalrace van kandidaten kwam uiteindelijk Stan I (Stan Sporen) naar voren die de rol van de eerste dorstluchtige hoogheid van Leuken voor zijn rekening zal gaan nemen.

Stan is 23 jaar en is een zoon van Nik Sporen en Susan Verhoeven. Stan zetelt aan de Middelstestraat op Leuken. Stan I zal in het aankomend seizoen worden bijgestaan door vriendin Kelly (Janssen) en zijn adjudanten Nick Sporen, broer van de prins en Martijn van der Veer, neef van de prins.

In het dagelijks leven is hij werkzaam bij Unicorn als magazijn medewerker. Hij is lid van Schutterij St.Job en daar actief als tamboer en schutter. Stan I heeft de orde ingesteld van de Slaagwêrker en zal de Leuker Vastelaovendj vierders voorgaan onder zijn devies; “met de trommelstek in de hand, fieëste vae doeer ut Zweeloeereland”.