Zilver en brons voor ReddingsBrigade

Plaats een reactie

Zaterdag 12 januari werd in zwembad “De IJzeren Man” de jaarlijkse Nieuwjaarswedstrijd van ReddingsBrigade Weert gezwommen. Tijdens deze internationale wedstrijd met ploegen uit Nederland, België en Duitsland werden in verschillende leeftijdscategorieën diverse onderdelen gezwommen zoals het hinderniszwemmen, het popduiken en popvervoeren, de torpedoboei- en reddingsestafette en de lijnredding. Alle onderdelen werden in teams van 4 personen gezwommen met daarin centraal natuurlijk de sport Zwemmend Redden.

Het meidenteam van Weert in de klasse 15 t/m 18 jaar begon dit wedstrijdjaar erg sterk. De ploeg met daarin twee zwemsters, die voor het eerst in deze categorie mochten zwemmen, eindigde op alle onderdelen in de top 3 en mocht uiteindelijk het zilver mee naar huis nemen. De jongens in deze leeftijdsklasse zwommen een goede, constante wedstrijd. Met vijf keer een derde en een tweede plek eindigden zij op het podium en konden de bronzen medaille in ontvangst nemen.

De senioren heren zwommen bij het popduiken voor ploegen naar een tweede plek en scoorden verder mooi in de middenmoot met een 6e plaats als eindresultaat. De heren van het masterteam gingen steeds beter zwemmen naarmate de wedstrijd vorderde en zij kunnen terugkijken op een goede wedstrijd met een 4e plaats als resultaat.

Ook werd de wisselbeker uitgereikt voor het totaalklassement van de Oudjaarswedstrijd op 15 december 2018 voor de jeugd en deze Nieuwjaarswedstrijd. De brigade uit Weert werd in dit klassement 3e. De brigades uit Alpen (Duitsland) en Echt hadden meer punten verzameld en de zwemmers uit Echt gingen met de beker naar huis na een geslaagde Nieuwjaarswedstrijd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.