Er zijn op twee locaties al wat langere tijd storingen met de openbare verlichting. Het gaat om de Maaseikerweg (tussen Graswinkellaan en René van Chalonstraat) en de Ringbaan West (tussen Kazernelaan en spoortunnel). De oorzaak van beide storingen ligt niet aan de openbare verlichting van de gemeente Weert. De oorzaak ligt aan het zogenaamde voedingsnetwerk van netbeheerder Enexis. Enexis is met de aannemer druk bezig om beide storingen op te lossen.

Maaseikerweg

Enexis werkt er aan om voor het carnavalsweekend zoveel mogelijk openbare verlichting te kunnen laten branden, zo meldt de gemeente Weert donderdag.

Ringbaan West

Op de Ringbaan West legt Enexis een tijdelijk net aan op vrijdag 1 maart. Ter plekke is een wegafzetting waar het verkeer enige hinder van ondervindt. Het tijdelijk net is een noodvoorziening totdat Enexis de defecte kabel kan vervangen.

12 REACTIES

 1. Past in het rijtje Poort van Limburg complex, Biester en Stadsbrug, waterleidingen, doorstroming A2 en de techniek van het spoorwegnetwerk.

 2. En in het rijtje zo min mogelijk personeel, zo veel mogelijk aan de computer overlaten en geen structureel onderhoud / controle inplannen

 3. En dus van ons allemaal.
  Het net is helaas niet van ‘ons allemaal’ lees ik. Ach. Detail. Toch is het hun(de gemeente) schuld . Laten we ook maar goed wijzen met de vinger(Die drie die terugwijzen negeren we gewoon)
  Is wel goed voor het milieu trouwens.
  Als ik even de knuppel in dit hoenderhok mag gooien.
  Spannend!

 4. Heb diverse malen gesproken met de mannen die het werk moeten doen van zowel WML als Enexis en telkens hoor je dezelfde verhalen het is oude meuk, die door houtje touwtje herstel aan de praat gehouden word.

 5. Dan heeft WML een kat in de zak gekocht? Of in al die jaren erna verzuimd de staat ervan te monitoren?

  Ps nooit geweten dat ook het water door de voeding van de lantaarnpalen gaat.
  Water geleidt idd ook goed.

  Heerlijk

 6. Als het azc gaat sluiten wat ik niet geloof, dan gaat het een locatie worden voor 400 gastarbeiders die hebben dan tenminste een beter onderkomen dan in een container langs de A2.

 7. De waterleidingen zijn van WML, maar de slechte staat van het waterleidingnet is ontstaan toen het nog eigendom was van de gemeente, die destijds structureel verzaakt heeft om fatsoenlijk onderhoud uit te voeren. Waardoor WML en de bewoners nu met de natte zak zitten.

 8. Topic is straatverlichting. Verkoper heeft meldingsplicht. Koper heeft onderzoeksplicht naar mijn weten. Daarbij is het aardig wat jaartjes geleden overgedragen dus al die tijd niet onderhouden????

  Ik ken de techniek en norm niet. Ik weeg de feiten welke ik ken af, meestal on topic.

 9. De gemeente heeft indertijd verzuimd dit aan WML te laten weten.

  Verder weet ik niet waar je de link met lantaarnpalen vanaf haalt. Daar heb ik niets over gezegd. 🙂

 10. Ik reageerde op het antwoord van Myreactie, zoals je kunt zien, niet op het hoofdbericht. Hij refereerde aan WML.

  Verder ben ik niet tot in detail op de hoogte van wederzijdse plichten bij zo’n verkoop, ik voegde alleen toe wat ik over die kwestie weet, that’s all. Maar als het inderdaad zo is dat WML onderzoeksplicht had in dit geval, dan hebben ook zij verzaakt, dat is zeker waar.

 11. Nooit geweten dat Enexis eigenaar is van AZC, daarbij levert een leegstaand complex geen inkomsten en wel verloedering op.

  Heerlijk.

  Gewoon alles op Gemeente En AZC (dat weer de ‘schuld’ van de gemeente is) gooien. Waarom moeilijk als het makkelijk kan.

  Instanties verwijten dat ze niet doordacht werken en dus hoeven we zelf niet door te denken.

  Omdat het kan.

Comments are closed.