De politie Weert heeft donderdag samen met de vreemdelingenpolitie (AVIM), gemeente Weert en de inspectie van sociale zaken en werkgelegenheid (SZW) een integrale controle uitgevoerd bij een aantal bedrijven in het centrum van Weert.

Het doel van de controle was om vast te stellen of er illegale medewerkers aanwezig waren en of er sprake was van illegale bewoning in het centrum, zo meldt de politie via Facebook.

Resultaat voor de SZW waren een aantal waarschuwingen inzake de overtreding van de arbeidstijden wet, een boeterapport voor het contant uitbetalen van personeel en een boeterapport voor een persoon die illegaal in Nederland werkte.

Meld misstanden

Heb je signalen opgevangen van illegale arbeiders en uitbuiting, dan kun je dit melden via de website www.inspectiezsw.nl. Dat kan ook anoniem. Heb je signalen van andere illegale praktijken in bedrijven, dan kun je dit melden bij de politie of via www.meldmisdaadanoniem.nl.