Budel – (Foto’s) Tonprater Boy Jansen, geboren in Budel Schoot maar al menig jaar woonachtig in Budel, heeft zaterdagavond in Helmond het Keiebijters kletstoernooi gewonnen en mag zich vanaf heden dus ook opperkletsmajoor 2019 noemen. Hij ontving uit handen van CV De Keiebijters de wisseltroffee “De Zilveren Narrenkap.”

Hij won het Helmondse kletstoernooi met zijn typetje als ,,Truus van Boven” de stewardess die op haar 50e verjaardag haar laatste vlucht zou maken en wist hiermee het publiek én de jury helemaal in te pakken. Hij kreeg, evenals de anderen finalisten, het publiek op en onder de stoelen van het lachen.

“Ik heb hem, eindelijk! Ik had de andere kletsers niet gezien, maar dit is echt geweldig. Het is tot nu toe met stip mijn mooiste en belangrijkste overwinning. Geweldig! Ik ga de wisseltrofee een prominente plek in huis geven.” reageerde de kersverse opperkletsmajoor na zijn overwinning.

Hij keek met een fijn gevoel terug op zijn buut waarin alles vanaf de eerste seconden liep zoals hij het voor ogen had. Meteen contact met het publiek, de grappen die goed vielen onder het publiek die hem al vroeg in zijn buut toezongen met de kreet ‘Wat een spreker is die man (2x), da’s een man die ouwehoeren kan’ wat in de traditie van de Keiebijters geldt als een ultiem eerbetoon.

Zondagmiddag stond al vroeg een team van ex prinsen en leden van de Prinsengarde van CV De Toeters uit Budel Schoot, waar Boy in 2006 met zijn 18e levensjaar de jongste prins ooit was, al in zijn tuin om er een feestpaleis van te maken. Met de slaap nog in de ogen werd er hard gewerkt zodat even later een groot aantal carnavalsvrienden Boy konden komen feliciteren.

Er werd een feestelijk aangeklede partytent geregeld en hangtafels, ook werd er bier en versnaperingen aangerukt, er werd een tafeltje feestelijk aangekleed om zijn zilveren narrenkap en overige presentjes een prominente plek te geven en Addie Compen (Van de Lawineboys) werd opgetrommeld om als DJ de boel nóg wat gezelliger te maken. Snel werd er nog een felicitatie poster in elkaar geknutseld en afgedrukt en het feest kon beginnen!

Het kwam niet helemaal als een verrassing, daar Boy zijn vrienden goed genoeg kent dat elke kleine gelegenheid wordt aangegrepen om er een carnavalesk feestje van te maken. Dat burgemeester van Cranendonck Roland van Kessel en zijn vrouw Nancy hem de hand kwamen schudden had hij niet verwacht, hij waardeerde dat enorm! Ook Omroep Brabant was ingeseind die een cameraploeg langs stuurde, vanavond is het item te zien in Brabant Nieuws vanaf 17.30 uur met elk uur een herhaling.

Bekijk een bijdrage van Foto Hammie.