Zondagmiddag werd in het kanaal bij de Noordkade een lichaam aangetroffen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het om een vermiste 22-jarige man uit Weert gaat. De politie doet onderzoek hoe het slachtoffer te water is geraakt.

Zoektocht

Zondagochtend ontving de politie melding over een 22-jarige man die vermist was. De hulpdiensten zijn daarop een zoektocht gestart. Daarbij is via burgernet ook de hulp van het publiek ingeschakeld. Een van de mogelijke scenario’s was dat de vermiste man te water zou zijn geraakt. Daarom heeft de brandweer een duikteam ingezet voor een zoeking in het kanaal aan de Suffolkweg. Daarbij is de fiets van de vermiste man aangetroffen. Ook in de omgeving van het water en de woonplaats van de man werd een zoektocht gestart. Hierbij is ook de politiehelikopter ingezet.

Onderzoek

Het slachtoffer werd door de sonarboot van de brandweer Weert gelokaliseerd. Rond 15.15 uur is met behulp van de Sonarboot van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen het lichaam van de 22-jarige man aangetroffen.

De politie doet onderzoek naar het overlijden van de man en de omstandigheden waarin hij te water is geraakt. In het kader daarvan is de politie op zoek naar getuigen.

Heb je iets gezien of heb je meer informatie? Deel dit dan via 0900-8844.

Beelden van de zoekactie via Youtube

https://youtu.be/zdZf4xv9Cw4

8 REACTIES

  1. Heel veel sterkte aan de nabestaanden,wat een tragedie. In de bloei van zijn leven weggerukt !! Wat kan het leven wreed zijn.

  2. Allereerst heel veel sterkte voor de nabestaande, vrienden en hulpverleners. Het is wel zuur als dit je moet overkomen. Enkele dagen geleden werd er een discussie gevoerd over het ecoduct. Ik heb een advies. Voor dat geld beveilig je dit fietspad langs het kanaal maar,(hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen) want dan hoef je niet meer bang te zijn dat door welke omstandigheden, tegen je wil, in het kanaal terecht kunt komt. Want een mensenleven gaat nog steeds boven een dierenleven.

  3. Wat jij zegt, het is bizar dat niemand in de gemeenteraad in de afgelopen jaren heeft bedacht om het kanaal aan beide zijden te beveiligen. Hoe dan?!

  4. als is het maar door het planten van een haag( Weert , stad in het groen) halverwege de groenstrook wat het fietspad met het kanaal scheidt.Dan breekt de val. Je kunt kleine openingen houden voor vissers en sinterklaas dmv de hekjes die ze gebruiken bij scholen.

Comments are closed.