Dit schooljaar bestaan het Muziekgala 35 en de Philips van Horne 50 jaar. Dit ‘dubbeljubileum’ wordt gevierd met drie galavoorstellingen in het Munttheater: dinsdag 19, Dit dubbeljubileum wordt gevierd met drie galavoorstellingen in het Munttheater: dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 maart.

De voorstellingen beginnen om 19.30 uur. De kaartjes voor dit muzikaal spektakel kosten € 13,50 (inclusief pauzedrankje) en zijn te koop bij de balie van het Munttheater en via www.munttheater.nl.

Het LVO Muziekgala (voorheen ‘Van Horne Muziekgala’) is een jaarlijks terugkerende muzikale presentatie van talentvolle leerlingen van Het Kwadrant, de Philips van Horne en Het College. Er wordt op zéér hoog niveau gezongen, gemusiceerd en gedanst. Dit Jubileumgala zal groots gevierd worden met medewerking van meer dan honderdvijftig leerlingen.

Zowel onderbouw- als bovenbouwleerlingen doen mee aan dit 35e Muziekgala. Ook dit jaar is het muziekaanbod weer zeer gevarieerd. Van pop, jazz, klassiek tot instrumentaal en koorzang. Er zijn optredens van solisten, duo’s en diverse pop- en rockbands. Opvallend in deze jubileumeditie is de aanwezigheid van twee dansgroepen (waaronder Fresh), met in hun gelederen veel leerlingen van de Weerter scholen. Op het programma staan onder meer muziekwerken en songs van: Bach, Abba, Madness, Guns N’ Roses, Jett Rebel, Doe Maar, Ella Fitzgerald, Golden Earring en Matt Simon.

Het Muziekgala staat onder leiding van vier muziekdocenten van de Philips van Horne en Het College: Sharon van Dael, Sven Heijman, Saskia van de Berg en Fons Heuvelmans. Zij worden, in het kader van hun profielwerkstuk, organisatorisch bijgestaan door de bovenbouwleerlingen Femke Wulms, Ellis Janssen, Merel Kupers, Fenne Corstjens, Merel Gertsen en Ilse Steijvers.

Meer informatie: https://pvanhorne.nl of https://hetkwadrant.nl of https://college.nl, www.philipsvanhorne50.nl of Facebook #pvh5-