De politie van het basisteam Weert heeft een drukke carnavalsnacht achter de rug, zo meldt de politie via Facebook.

Er werden maar liefst 9 aanhoudingen verricht. Er werden vijf personen aangehouden voor vechten op straat en/of ordeverstoring in inrichtingen en hinderlijke gedrag in de openbare ruimte.

Daarnaast werden twee bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed alcohol en/of drugs, werd er een man aangehouden voor huiselijk geweld en een man aangehouden vanwege een openstaande gevangenisstraf 235 dagen.

22 REACTIES

 1. Aflopende zaak, dat gehele Carnaval. Deze negen aanhoudingen plus de bergen troep langs de weg en de vele gevallen van vernieling. En die knakker die door is gereden na het aanrijden van een lantaarnpaal? Die is doorgereden omdat ‘ie gezopen had.

  Geniet ervan zolang het nog kan.

 2. Traditie! Carnaval zoals vanouds ! Vandaag nog en dan is het gelukkig weer voorbij en toch evengoed weer wat punten gescoord voor de misdaadmeter. Eind goed al
  goed.

 3. Vroeger was het ook niet veel beter. Niet voor niets noemden de Roermondenaren de Weertenaren de “rugsteakers” in plaats van de “rogsteakers”. Iedere carnaval en kermis waren er wel steekincidenten.

 4. Ik woon al 30 jaar in Weert en het is altijd al zo geweest hoor. Niks geen aflopende zaak.
  Wat opstootjes en vernielingen blijf je houden bij dit soort grote feesten.

 5. Geen probleem dat jullie er niks mee hebben. Nog minder een probleem als jullie dan gewoon tv blijven kijken en andere mensen wel hun feestje laten vieren.

 6. Als het feestje vieren gebeurt met meerdere genoemde randzaken, dan nee, zeer zeker niet.
  Wel weer typisch om te zien dat de oplossing “out of sight is out of mind” is.

  Er worden meerdere argumenten aangehaald waarom Carnaval kansloos is, en dan is het tegenargument “blijf lekker binnen”? Ik dacht dat politici wat kundiger waren als het aankomt op argumentatie. Of misschien niet helemaal scherp vanwege 3 dagen tanken? 😉

 7. Ik ga niet meer met Carnaval stappen ,niet mijn ding meer het is tegenwoordig blijkbaar belangrijk wie het duurste pakje en mooiste schminck heeft en zien en gezien worden maar als anderen er lol aan hebben laat ze lekker gaan de meeste zitten de rest van het jaar braaf thuis en “mogen” nu een keer losgaan onder het mom “ach ,het is carnaval” ,ik ga wel weer als die lui weer achter de geraniums zitten .Het hoort er nu eenmaal bij : tradities. Dan is er nog IETS te beleven voor veel stadsgenoten . En waar alcohol wordt gedronken gaat het wel es mis niet alleen met carnaval . Troep ruimt de gemeente wel op .Maar wat betreft die strooi rotzooi geef ik je wel gelijk ! die papiersnippers liggen nog maanden in tuinen en groenstroken .

 8. Ik vind het een TOP antwoord van Jeroen, duizenden mensen hebben plezier gehad de afgelopen dagen weken, prima toch als je er niet van houd gewoon binnen blijven.

 9. Het is gewoon verschrikkelijk schijnheilig. Naast de punten die je aanhaalt kijken mensen je het gehele jaar daar met de nek aan. Tijdens Carnaval hangen ze om je nek want strontbezopen, om op woensdag weer lekker verder te gaan met het nek-aankijken.

  Ik ben zelf ooit bijna mishandeld tijdens Carnaval. Toen ik dit vertelde aan rasechte Carnavalsvierders was de reactie “ah joh, tis maar 1x per jaar Carnaval”. Tuurlijk joh, lekker fysiek geweld bedekken onder de mantel der liefde. Te bespottelijk voor woorden.

  Dan heb ik het niet eens over het sneue feit dat mensen die losgaan met Carnaval, zich hierin door het jaar heen belemmerd voelen. Dat is heel erg jammer. Nee, gek doen moet niet perse nu omdat het Carnaval is, dat kan gewoon het hele jaar door.

 10. Steeds meer mensen verruilen ouderwets boerenverstand voor daadwerkelijke intelligentie. Drie dagen lang loeihard tanken op een bodem van makkelijk, snel eten is voor niemand goed.

 11. Dit is het meest kansloze argument wat er bestaat, maar ik denk dat verdere uitleg niet voor verheldering gaat zorgen.

 12. Ja dat is ook zo , met carnaval ( na de nodige pilsjes) om je nek hangen en na carnaval weer met de nek aankijken. Er zijn veel stadsgenoten die nog gaan ,het is echt niet meer zoals het ooit was ; boerenbal en carnaval stampvol overal en “alles draait om de dikkoppen” ,laten we eerlijk zijn. Maar goed dan hebben die zich ook een paar dagen mogen laten gaan .

 13. Als je het tegen mij hebt ; wel een probleem om goed te lezen ?
  ik citeer mezelf :

  “maar als anderen er lol aan hebben laat ze lekker gaan”

 14. Afgeven op een feest waar het overgrote deel van de mensen op een prettige manier van geniet (zonder anderen tot last te zijn) is veel ongezonder dan drie dagen “los gaan” en je happy voelen.

 15. Goed gedronken ja maar niet te veel. Ik ben nog scherp want vandaag ook nog lekker vrij gehad om bij te komen. Hele huis gepoetst en ondanks het druilerige weer naar het tuincentrum geweest en in de tuin gewerkt. Heerlijk.

  Maar ter zake. Feiten om carnaval kansloos te vinden of het juist leuk te vinden bestaan niet. Het zijn beiden meningen. Maar dat terzijde.

  Wat is uw oplossing? Wat moet ik verstaan ‘onder out of sight is out of mind? Carnaval verbieden? Ontmoedigen? Ik vind dat zeker in dit geval een kansloze manier om een ‘probleem’ op te lossen.

  Want wat is het probleem eigenlijk? De politie heeft in moeten grijpen omdat mensen vervelend deden of drugs op zak hadden. Daar baal ik ook van. Iemand die waarschijnlijk teveel ophad heeft een lantaarnpaal omgereden. Zodra gevonden, rijontzegging, dikke boete en een nieuwe paal laten betalen.

  Ik heb op uw berichtje gereageerd omdat het soms lijkt alsof dat mensen die iets niet leuk vinden, of dat nu carnaval, de kermis of wat dan ook is zitten te wachten op het moment dat er iets mis gaat om dan lekker te kunnen zeggen ‘zie je wel’?

  Nogmaals jammer dat er dingen mis zijn gegaan. Maar waardering voor de hulpdiensten die hun werk weer prima hebben gedaan. Die er voor zorgen dat grote evenementen in Weert meestal vlekkeloos verlopen. Daar kan men in veel andere plaatsen jaloers op zijn!

 16. Ik ben ooit mishandeld toen het geen Carnaval was. Wat mij betreft moeten we de rest van het jaar maar afschaffen. Ook lag er vóór de Carnaval al allemaal afval langs de weg. Dus!

  En oh ja. Ik heb weinig op met Carnaval.

Comments are closed.