Archief WdG: schietbaan Wild Mountain

Exploitant Area 57 heeft besloten om te stoppen met de exploitatie van het schietterrein Wild Mountain in Weert. Het terrein ligt naast schietbaan De Wildenberg en opereerde zelfstandig.

Het terrein waar voornamelijk de schietsport ‘airsoft’ werd beoefend werd in 2016 opgebouwd. In de enkele jaren daarna kwamen duizenden airsofters uit binnen- en buitenland naar het speelveld in Weert. Via de Facebookpagina van Wild Mountain stromen de teleurgestelde reacties binnen. Weert had een mooi speelveld en vele mensen hebben hier veel plezier beleefd.

In een toelichting laat de exploitant weten dat binnen de toekomstvisie van hun bedrijf voor de zogeheten outdoor ‘skrimen’ (evenementen die meestal een hele dag / weekend duren) geen plaats meer is. In de loop der jaren is er in Nederland en België ruim voldoende aanbod ontstaan in het traditionele skirmen. Ze willen niet langer ‘een van de velen’ zijn. Het is voor hen tijd om een andere weg te gaan bewandelen.

Er kwam nog een andere kwestie om de hoek kijken. De kosten die men kwijt zou zijn voor de aanpassingen aan de benodigde vergunningen. Men nam hierover een bedrijfseconomische afweging waarbij ze concludeerden dat de toekomst er ongunstig uit zag.

De exploitant heeft zélf de keuze gemaakt om te stoppen met Wild Mountain, voordat deze door externe omstandigheden wellicht gedwongen zouden worden om te stoppen. Wild Mountain is vanaf heden geen airsoftlocatie meer. Area 57 stopt zeer zeker niet met airsoft en gaat zich richten op andere airsoft-onderdelen.

Wild Mountain opereerde zelfstandig. Voor de naastgelegen schietbaan De Wildenberg heeft het dus geen verdere consequenties. Daar kun je gewoon blijven schieten.

Een uitgebreide toelichting is te vinden via: https://www.facebook.com/WildMountainWeert/