De Dierenambulance heeft zaterdag een waarschuwing op haar Facebookpagina geplaatst omdat zij zich zorgen maakt over het welzijn van katten op Boshoven.

Gisteren hebben vrijwilligers van de Dierenambulance Midden-Limburg een vergiftigde kat opgehaald. Deze was aangetroffen op de hoek Vrakkerstraat / Orchideestraat in de wijk Boshoven. De kat ‘Vegas’ werd met spoed overgebracht naar de dierenarts.

Volgens de dierenambulance was dit niet de eerste vergiftigde kat. Een dag eerder was bij dezelfde dierenarts nog een kat binnen gekomen uit hetzelfde gebied met dezelfde symptomen.

Gelukkig konden ze de kat van gisteren snel herenigingen met zijn eigenaars dankzij een chip. Naar verluidt gaat het goed met hem, maar de dierenambulance vraagt kattenbezitters extra waakzaam te zijn in de wijk Boshoven.

44 REACTIES

 1. Stelletje achterlijken die dit doen. Laffe daad dit. Hopelijk worden de daders gepakt of zijn ze zo moedig om zich bekend te maken.

 2. Dit zijn smeerlappen, als ze er achter komen wie het is moeten ze hem of haar tuin maar eens flink vol shijtten of een hoop karrenmest in de tuin storten
  Ik wens de katten heel veel schijt plezier

 3. En als iemand aan je rozenstruik komt ben je zeker in staat tot moord…

  “Kattenhouders in stedelijk gebied vinden…”, nee, zo werkt het niet. Je kan niet, om je eigen argument kracht bij te zetten, spreken namens een groep die je helemaal niet kent.

  Niet zo aanstellen, stront is mest, en dat is voeding voor de bodem.

  Dat verschrikkelijk stoere stukje over het overwegen van maatregelen, daar durf ik gewoon niet op te reageren. Er straalt dermate veel mannelijke stoerheid vanaf dat ik er gewoon zenuwachtig van word.
  Koop een luchtbuks, dan kan je elke vogel die op je auto schijt ook meteen vermoorden.

 4. Maar die asociale vogels schijten op je auto, en dan moet jij weer moeite doen om ‘m schoon te krijgen. En een auto wassen is net iets meer moeite dan een drolletje oprapen van je gazon.

  Kom kom, wees dan wel consequent. 😉

 5. U begrijpt iets niet die vogeltjes zijn van niemand en horen bij de natuur, die kat niet en zijn wel van iemand die daar verantwoordelijk voor is, een huisdier van iemand anders die mij overlast en schade geeft. Nieuwe aanplant in de moestuin uitgegraven en onder gescheten door katten van een ander. Maar bedankt voor alle warmte in uw reactie`s.

 6. Jij ervaart het als overlast omdat jij ervoor kiest het te ervaren als overlast. Mensen met echte, serieuze problemen in hun leven staan geen seconde stil bij dit soort aanstellerij.

  En katten zijn gewoon onderdeel van de natuur hoor. Dat argument klopt dus ook niet.

  Blijft niet veel over van de klaagzang. =[

 7. Duidelijk dat u zo iemand bent die een huisdier heeft wat tot overlast is bij een ander. U zult waarschijnlijk daardoor ook vaak met uw huisdier naar de dierenarts moeten En een kat is een uitheems dier hoort hier in de natuur niet thuis.

 8. U verdedigd gedrag van kattenbezitters wat absoluut niet te verdedigen is. Dat zijn de katten bezitters waar de kat van naar de dierenarts moet of waar de kat verdwijnt voor altijd naar de kattenhemel.

 9. Driemaal nee, is dat ook scheepsrecht? 😉

  Kijk, ik zit tijd te doden omdat ik op iemand aan het wachten ben. Dat is de rede dat ik reageer. Je ziet namelijk van mijlenver aankomen wat jij aan het doen bent.

  Als je dit typt vanaf een terras met een koud biertje: de hele tijd met je telefoon bezig zijn is helemaal niet leuk voor degene die naast je zit. 😉

 10. Je kan niet inzetten op een trollercoaster als mensen weten wat je aan het doen bent. Zie ook regel nummer 420 in het werkboek “hoe krijg je iemand op de kast”.

 11. Dacht u nou echt mij op de kast te krijgen, ha ha ha.
  Herhaling aan katten bezitters hou dat k.t beest op je eigen erf meer niet. Ga anders niet de zielige uithangen omdat je k.tbeest door iemand anders iets is aangedaan.

 12. Je verlaagt je tot het gebruik van scheldwoorden en verruilt “U” voor “je”.
  Het is duidelijk wie er op de kast zit. 😉

 13. Ik heb 2 jonge katjes , beide houd ik voorlopig binnen. Maar als ik ervoor kies om ze later buiten te laten, dan is het laatste wat ik wil zien dat ze vergiftigd worden. Heb je een probleem, los je dat met mij op. Raak je mijn beestjes aan, dan heb je mij zojuist een reden gegeven om je als verdachte te zien. En geloof mij maar…hoe breed jou rug ook is…

 14. Het is niet de manier, maar kan me de overlast van katten in je net geschoffelde en verzorgde tuin wel voorstellen. Kattenhouders in stedelijk gebied vinden dat hun kat maar overal mag komen. Zelf heb ik dagelijks 5 soms 6 wildvreemde katten in mijn verzorgde tuin, graven en schijten overal. Overweeg ook maatregelen, alleen zullen ze dan nooit meer gevonden worden, een dierenarts zullen deze dus niet meer nodig hebben. Oftewel kattenbezitters houdt uw dier op uw erf, of ga op een boerderij wonen. Ik heb mijn brede rug opgezet dus kom maar met de warme reactie`s.

 15. Jij dreigt met het afmaken van dieren. Ik dreig terug. En niet eens anoniem. Dus lekker niet onder je eigen naam schrijven lafbek….

 16. Ja is fijn dat je mij bedreigd met je eigen naam, ik lust u rauw zonder uitjes. Zoek u zo snel mogelijk op om een gesprekje onder 4 ogen met u te hebben.

 17. Je valt in herhaling. Spijtig dat je mijn eerdere woorden niet hebt gezien als kans om iets op te steken over hoe je mensen op de kast jaagt.

  Dingen zeggen waarvan je namelijk weet dat ze uitlokkend werken zijn sinds de herziening van het werkboek in 2015 niet meer toegestaan. Zie hiervoor pagina 366 paragraaf 17.

  Dus bij deze helaas puntenaftrek.

 18. Dat weet ik wel zeker dat ik hier niks strafbaars doe, al wat ik hier geschreven heb is ook uitgebreid in het nieuws geweest op verschillende media kanalen en ik herhaal niet alles, ik tref ook nog geen schadelijke maatregelen voor deze katten waar ik last van heb, overweeg echter wel om de schutting met de algen verwijderaar van de Action schoon te maken. Het is immers mijn schutting. Sarcasme uit.

 19. Voorlopig binnen, dus jij bent van plan de buurt nieuwe katten kado te doen, niet iedereen is daarvan gediend. Je stelt zelf je katten bloot aan iemand die daarvan baalt, dat jij hun die overlast gunt. Enne Zomaar hier bedreigen jonge jonge. Wist dat mijn getyp hier warmte los zou maken, maar zoveel warmte.

 20. Er zijn zoetstoffen die toch wel sneller en effectiever werken dan paracetemol als we dan toch willen ruimen liever snel. Heb hier al teveel geschreven over hoe je van die overlast van katten af kan komen op een niet kat vriendelijke manier. Dus zal geen zoetstof naam hier neertypen. Niemand hier googelt toch ?
  Maar hoop wel dat de kattenbezitters gaan nadenken of ze de kat wel aan de wijk kado moeten doen, alhoewel ik ernstig betwijfel of sommige dat wel kunnen, deze vinden kennelijk dat jouw of mijn tuin ook voor hun kat is. Ik tref er regelmatig 5 soms 6 in mijn tuin, wordt daar nogmaals echt niet vrolijk van en heb al verschillende dingen uitgeprobeerd zonder het beestje te blesseren, maar werkt niet. De buurman schiet erop dat is voor mij net een brug te ver. Maar de moestuin wordt opnieuw ingericht en van de ervaringen van de vorige jaren wordt je niet vrolijk.

 21. Kijk je kunt nu wel uw reactie naam veranderen Jeroen Stolwijk van Leuken. Maar dat wist jouw persoonlijke bedreiging niet uit.
  Wie is nu hier de lafaard. Blijf vooral achterom kijken als je anderen bedreigd. Blijven kijken.
  Je hebt trouwens maar zielige dunne armpjes komt vast van al die pizza.

 22. Ik wens u heel veel plezier met het stalken van de pseudoniem Zomaar, je moet maar iets te doen hebben en overal bier inzien.
  Vooral blijven gissen en ik kan niet op een kast ben ik veel te groot voor ook fijn dat uw werkboek zoveel paragrafen telt.
  Ps, ik schrijf hier met vlagen als er tijd over is, let dus wel goed op wanneer ik weer hier schrijf. Zal voor u nog iets vrolijks er bij schrijven, niks of niemand is hier anoniem bij strafbare dingen is de beheerder verplicht het ip adres te verstrekken.

 23. Ja vandaar mijn andere opmerking. De gemiddelde kast is groot genoeg om in te gaan zitten…
  Interpunctie is trouwens volledig gratis.

  Dit is wat het werkwoord ‘gissen’ betekend: Gissen is met behulp van schattingen bepalen wat de snelheid van het schip is ten opzichte van het water. Hiertoe wordt bij de boeg van het schip een stuk hout in het water gegooid; aan de achterzijde staat een tweede persoon die het aantal seconden telt dat het hout nodig heeft om het achterschip te passeren.

  Je hoeft je geen zorgen te maken over je IP adres. Volgens mij doe je niks strafbaars hier.

 24. Je bent krampachtig aan het proberen de boel nog te redden, daar waar het schip al lang gezonken is.

  Sarcasme heeft nooit aangestaan bij je. Dit is wat het woord sarcasme inhoud: Sarcasme is een bijtende, soms gemene manier van spot. … Het woord sarcasme komt van het Griekse ‘sarkádzoo’, wat ‘ergens vlees vanaf scheuren’ betekent. Wanneer iemand iets sarcastisch zegt, wordt meestal juist het tegenovergestelde bedoeld.

 25. Ik heb er even over nagedacht. Je hebt trouwens gelijk. Mijn boosheid moet zich richten tegen mensen die dus daadwerkelijk aan dierenmishandeling doen. Niet tegen mensen die op een forum vertellen wat hun gedachten zijn zonder dat ze tot handelen overgaan. Ik zat fout!

 26. Beste Jeroen, knap van je respect. Ik had bewust zo scherp uitdagend geschreven, had ook warmte verwacht. Het ging mij om de kattenbezitters die met hun kat veel overlast veroorzaken,(in ieder geval bij mij in de tuin) een discussie te krijgen. Echter ging mij de persoonlijke bedreiging net een stapje te ver, ben blij dat u er over na heeft gedacht scheelt mij en de wijkagent een gesprekje met u, planning was om gezamenlijk bij u langs te gaan. Je moet weten Jeroen ik ben een groot dierenvriend er moet heel wat gebeuren wil ik overgaan tot zinloos doden. Doden uit leed is geen probleem al helaas genoeg dieren moeten hemelen zoals ik dat noem, maar dat is uit lijden verlossen. Zelfs schieten op deze overlast gevende katten zal ik nooit doen. Uw reactie uitlokken was ook mijn schuld, mijn oprechte excuses daarvoor. Maar nu blijf ik hier toch anoniem, dat moet ook wel met mijn soms scherpe schrift, ik houdt namelijk liever de ramen heel in de sponning.
  Jeroen, ik hoop wel dat jij jouw katten binnen houdt of op eigen terrein, want ze veroorzaken overlast en schade bij mensen die daar niet om gevraagd hebben.
  Fijne dag nog en veel plezier met je nieuwe huiskatten.

Comments are closed.