Mobiel museum Naturalis naar Weert

Op zaterdag 16 maart is het Museum Naturalis op bezoek met een mobiel ‘museum’ bij Intratuin in Weert.

Naturalis is even dicht, maar komt met de Naturalis Onderweg-mobiel op zaterdag 16 maart langs bij Intratuin in Weert. Als natuurhistorisch pop-up museum vertelt Naturalis ter plekke over alles wat met biodiversiteit en hun collectie te maken heeft.

Naturalis Biodiversity Center is het nationale onderzoeksinstituut op het gebied van biodiversiteit. De ruim 120 onderzoekers en 200 aan het instituut verbonden gastonderzoekers houden zich dagelijks bezig met het beschrijven, begrijpen en behouden van biodiversiteit. De nationale collectie van 42 miljoen planten, dieren, fossielen en stenen die het instituut in 200 jaar opbouwde, vormt de basis van het biodiversiteitsonderzoek. Naturalis is bij het publiek vooral bekend als familiemuseum.

Eind zomer 2019 heropent het museum na een verbouwing. Het oude museum trok jaarlijks zo’n 400.000 bezoekers. Meer info op https://www.naturalis.nl/.

Minder tegels in de tuinen

Ruim 40 procent van de Nederlandse tuinen is tegenwoordig bedekt met tegels. Zonde, want groen draagt – in tegenstelling tot tegels –bij aan een gezonde leefomgeving. Het zorgt voor natuurlijke verkoeling, zuurstof en de opname van koolstofdioxide. Daar komt nog bij dat planten stellen het bestaan van allerlei belangrijke insecten, vogels en zoogdieren veiligstellen.

Hoogste tijd dus om aankomende lente onze versteende voor- en achtertuinen onder handen te nemen en de broodnodige biodiversiteit een comeback te laten maken in de Hollandse tuin. Want wie wil er nu geen weelderige privéparadijs vol vogelgezang, kleurige bloemen en zoemende bijtjes die ook nog eens goed is voor de gezondheid? Intratuin is sinds kort een landelijke campagne gestart die Nederlanders op weg helpt naar een groenere tuin en inzicht geeft in wat verscheidenheid in de natuur ons brengt. Hiervoor heeft de groenspecialist de handen ineen geslagen met Naturalis Biodiversity Center.