(Foto’s/video) De brandweer is vrijdagavond gealarmeerd vanwege wateroverlast bij de Taverne in het centrum van Weert.

De kelder van het restaurant in het monumentale pand stroomde vol met water tijdens de hevige regenval afgelopen avond. Dit kwam omdat het aangrenzende winkelcentrum de Muntpassage wordt verbouwd. Omdat het dak van het winkelcentrum deels is verwijderd had de regen vrij spel. Via de muren kwam het regenwater in de kelder van het restaurant terecht.

De wateroverlast werd snel ontdekt door de eigenaar van het restaurant. Hij schakelde meteen de beheerder van de Muntpassage in. Er werd gepoogd om zelf het water uit de kelder te pompen, maar de slang was te dun om het water snel naar buiten te kunnen pompen. Er zat niets anders op dan de brandweer te waarschuwen.

De brandweer had het juiste materieel bij zich om de kelder snel leeg te pompen voordat de opgeslagen goederen nat zouden worden. Dankzij het kordate optreden kon de schade worden beperkt en het restaurant gewoon open blijven. Er worden zo snel mogelijk maatregelen getroffen zodat er niet opnieuw regenwater in kelder kan stromen.

h4>Video via Youtube

https://youtu.be/nE3-VSx5kik