Deze week is er een handelsdelegatie uit China op bezoek in Weert. Het bezoek komt voort uit de vriendschapsrelatie die Weert heeft met het Chinese Yuhang.

In de delegatie is een vertegenwoordiging aanwezig van een 8-tal Chinese bedrijven. Deze bedrijven zijn naar Weert gekomen om te bespreken hoe ze op economisch gebied met bedrijven uit onze regio kunnen samenwerken. In een eerder traject zijn de betreffende bedrijven al met elkaar gekoppeld en nu is het moment daar om echt zaken te doen. Een van de belangrijke aanwezigen uit China is de manager logistiek Europa van het bedrijf Cainiao, de logistieke tak van internetreus Alibaba.

Donderdagochtend vond in het Munttheater een conferentie plaats. Gedeputeerde Van den Akker, burgemeester Heijmans, wethouder Van den Heuvel en een aantal gemeenteraadsleden waren aanwezig om de Chinese delegatie te verwelkomen en om te laten zien wat Weert allemaal te bieden heeft. De bedrijven uit de regio Weert geven presentaties aan de Chinese delegatie en vervolgens wordt er onder het genot van een hapje en drankje verder gepraat.

11 REACTIES

 1. Bespreken over economische samenwerking met bedrijven uit onze regio. Hoe groot is die regio, van den Bosch tot Luik?

 2. ALIBABA naar Luik, geen chineeshotel.
  Chinezen geven niks uit handen. Ze lopen mee en kopieren de hele handel om dan zelf het te gaan produceren en verhandelen.
  It’s all Weird.

 3. Afgezien van leuke reisjes en wederzijdse hoffelijkheden zal er weinig zakelijk positiefs te melden zijn in contacten met China vrees ik.

 4. We worden van alle kanten gewaarschuwd i.v.m. de intenties van China, maar dat hebben ze blijkbaar nog niet mee gekregen

 5. Er is altijd nog wisch,gearbest en andere webshop giganten die niet zo nauw kijken of wel????
  Kunnen ze samen met post.nl aan de slag die maakt er ook een zootje van en een depot van ns dan komt er zeker niks optijd

  I love it

 6. “Gedeputeerde Van den Akker, burgemeester Heijmans, wethouder Van den Heuvel en een aantal gemeenteraadsleden waren aanwezig om de Chinese delegatie te verwelkomen en om te laten zien wat Weert allemaal te bieden heeft.”

  Het was een leuk kwartiertje 😂

 7. Ik had de chinezen de 4e al bij mij vanuit Beijing over een mogelijke samenwerking en vestiging in Weert.

 8. Bewust niet naartoe gegaan. Ben er onderhand wel klaar mee. Tijd, geld en veel glimlachjes in gestopt maar alles wat het had moeten brengen gaat niet door. Er is altijd gezegd dat de overheid aanzien heeft in China en daarom de basis moet leggen voor contacten zodat het bedrijfsleven het vervolgens soepel over kan nemen. Nou, dit lijkt me een fantastisch moment.

  En ik ga en ben ook nooit gaan dineren met vertegenwoordigers van een communistisch regime dat mensenrechten schendt en op steeds grotere schaal misbruik maakt van moderne technologie om haar eigen ingezetenen te bespioneren en zichzelf zo in stand te houden. ‘Ja, maar deze mensen zijn goed en ze kunnen er ook niks aan doen dat ze in zo een land leven.’. Ja, zo begint het altijd.

  Het was mooi mensen. En nu gaan we gewoon weer de harmonie van Sint Truiden voor een zomerconcert op de Markt uitnodigen. Nǐ hǎo.

Comments are closed.