Chinese handelsdelegatie in Weert

Deze week is er een handelsdelegatie uit China op bezoek in Weert. Het bezoek komt voort uit de vriendschapsrelatie die Weert heeft met het Chinese Yuhang.

In de delegatie is een vertegenwoordiging aanwezig van een 8-tal Chinese bedrijven. Deze bedrijven zijn naar Weert gekomen om te bespreken hoe ze op economisch gebied met bedrijven uit onze regio kunnen samenwerken. In een eerder traject zijn de betreffende bedrijven al met elkaar gekoppeld en nu is het moment daar om echt zaken te doen. Een van de belangrijke aanwezigen uit China is de manager logistiek Europa van het bedrijf Cainiao, de logistieke tak van internetreus Alibaba.

Donderdagochtend vond in het Munttheater een conferentie plaats. Gedeputeerde Van den Akker, burgemeester Heijmans, wethouder Van den Heuvel en een aantal gemeenteraadsleden waren aanwezig om de Chinese delegatie te verwelkomen en om te laten zien wat Weert allemaal te bieden heeft. De bedrijven uit de regio Weert geven presentaties aan de Chinese delegatie en vervolgens wordt er onder het genot van een hapje en drankje verder gepraat.

[nggallery id=’7745′]