Extra cameratoezicht bij parkeergarage

Algemeen Opmerkelijk Weert 4 reacties 2 min. leestijd

(Foto’s) Donderdag is bij de in- en uitrit van de parkeergarage van het Stationsplein een mobiele camera geplaatst.

De mobiele camera houdt een extra oogje in het zeil bij de ingang van de parkeergarage. Het gaat dan om de ingang die normaal gesproken alleen toegankelijk is voor bewoners van het complex. Dit deel is in beheer van de VvE (Vereniging van Eigenaars) en is normaal gesproken afgesloten met een hek. Het gaat dus niet om het andere openbare deel dat door de gemeente is voorzien van camera’s en slagbomen.

Het toegangshek voor het bewonersgedeelte is al enige tijd defect. In de tussentijd hebben er diverse incidenten plaatsgevonden. Bewoners vertellen dat er voertuigen zijn vernield. Zo werd de brandweer recentelijk nog gealarmeerd vanwege een lek geprikte brandstoftank van een auto. Omdat het toegangshek defect is kan in principe iedereen de parkeergarage binnen wandelen, dus ook kwaadwillenden.

Omdat men verdere ellende wil voorkomen zijn er vandaag aanvullende maatregelen genomen. De mobiele camera moet hierin ondersteunen. Een woordvoerder van de gemeente Weert zegt dat deze camera vanuit de VvE is geplaatst en niet door de gemeente Weert. Er is wel met de gemeente Weert afgesproken dat de camera alleen gericht is op de toegangspoorten van de garage. De gemeente gedoogd deze camera voor beperkte tijd. Men verwacht dat de problemen binnen twee weken verholpen zullen zijn.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties