Inrichtingsplan Stadspark in de maak

Ter illustratie (uit toelichting visiedocument)

De gemeenteraad heeft in februari het Plan van aanpak stadspark in het hart van Weert vastgesteld. Vervolgens zijn 3 bureaus uitgenodigd een offerte uit te brengen voor het maken van een inrichtingsplan.

Twee bureaus hebben daadwerkelijk een offerte uitgebracht, te weten Parklaan Landschapsarchitecten en Nohnik Architecture & Landscapes. Beide bureaus hebben hun offerte op 11 maart 2019 mondeling toegelicht. Het andere bureau zag uiteindelijk af om een offerte te maken. Vervolgens heeft de beoordeling plaatsgevonden door een groep van 8 medewerkers uit de betrokken afdelingen, een afvaardiging uit de raad en wethouder Van den Heuvel.

Beide bureaus hebben de potentie een geschikt plan voor het stadspark te maken en zijn betrouwbare partners, zo blijkt uit navraag bij referentiegemeenten. Een aantal kleine verschillen heeft de doorslag gegeven. De keuze viel uiteindelijk op Nohnik Architecture & Landscapes uit Enschede / Utrecht.

‘De creativiteit en innovatie spreekt voor zich in de aanpak. Sterkte punten zijn de manier van participeren en de openheid waarmee ze het ontwerp benaderen. Ook worden er verbanden gelegd met andere projecten in Weert. Er is veel aandacht voor de aansluiting voor de omgeving, duurzaamheid en biodiversiteit. Het bureau is minder stellig en laat meer ruimte voor ideeën vanuit werkgroepen en inwoners van Weert’, zo staat in de gemeentelijke stukken.

De kosten voor het opstellen van een inrichtingsplan bedragen € 25.000,-.

Benieuwd naar de ideeën voor het inrichtingsplan? Bekijk de visie (PDF):
https://iwdg.nl/2uJK2ju

Referentieprojecten kun je bekijken via (PDF):
https://iwdg.nl/2FKouYT