Nieuwbouw UniteQ Hydraulics

Algemeen Economie Weert 1 reactie 2 min. leestijd

UniteQ Hydraulics is een groeiende Weerter onderneming waar hoogwaardige hydraulische systemen worden ontwikkelt, geproduceerd, geïnstalleerd en gereviseerd. Haar klanten zijn voornamelijk middelgrote tot grote bedrijven, wereldwijd actief in uiteenlopende branches, zoals de turbine-, chemie- en offshore-industrie.

Al jaren maakt UniteQ een sterke groei door, waardoor de huidige locatie aan de Peelterbaan nummer 8 niet meer voldoet aan de alsmaar toenemende eisen. Om te voorkomen dat het huidige pand de groei gaat belemmeren is in 2018 begonnen met het zoeken naar uitbreidingsmogelijkheden, waarbij uiteindelijk is gekozen voor een nieuwbouw.

Het nieuwe duurzame pand komt aan de Oude Graaf op industrieterrein De Kempen en wordt ontworpen en gebouwd door Derckx. Met een afmeting van 3.810 m2 is het CO2 neutrale pand meer dan tweemaal zo groot als de huidige locatie. Daarnaast biedt het nieuwe pand de mogelijkheid tot procesoptimalisatie, waarmee het voldoet aan de groeiambitie van UniteQ voor de komende jaren.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

In het gasloze bouwontwerp wordt gebruik gemaakt van duurzame ontwikkelingen zoals triple glas, warmtepompen en meer dan 700 zonnepanelen. Daarmee sluit het perfect aan op de visie van UniteQ waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal staat.

Door te kiezen voor werknemers uit de regio en lokale leveranciers bevordert UniteQ de lokale werkgelegenheid. “De belangrijkste grondstof voor de realisatie van onze projecten zijn onze werknemers”. De laatste jaren heeft UniteQ een groei doorgemaakt van 6 naar 26 werknemers en de verwachting is dat deze groei doorzet naar meer dan 40 werknemers binnen 5 jaar.

“Met de verplaatsing van onze activiteiten naar een nieuw en duurzaam pand, stimuleren wij de lokale economie, zonder hiermee het lokale milieu te belasten. Dit is in onze visie echt maatschappelijk verantwoord ondernemen”.

Wanneer alles loopt volgens planning zal de nieuwe locatie begin 2020 in gebruik worden genomen. De totstandkoming van de financiering is begeleid door Laeven Consultancy en mede mogelijk gemaakt door financieringen vanuit de Rabobank, het LIOF en Henk Vos sr.

Meer informatie: www.uniteq.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie