Samen EHBO lessen verzorgen

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Praktisch onderwijs is de basis voor gemotiveerde leerlingen binnen het VMBO. Hierdoor maken leerlingen een bewuste keuze voor hun toekomstige beroepsopleiding in het MBO. Philips van Horne en Gilde Opleidingen zijn in november 2018 dan ook een samenwerking aangegaan.

De afgelopen periode hebben zo’n 50 leerlingen van MAVO leerjaar 3 met het profiel Care en Wellness EHBO lessen gevolgd. Als onderdeel van deze lessen zijn de studenten, op woensdag 3 en vrijdag 5 april, komen oefenen bij Gilde Opleidingen locatie Drakesteyn Weert. De leerlingen kunnen op deze manier het geleerde in een contextrijke omgeving laten zien. Middels rollenspellen oefenen ze hoe je slachtoffers aanspreekt en vervolgens op de juiste manier handelt. Ouderejaars studenten van Gilde Zorgcollege en Gilde school voor Pedagogiek speelden hierbij de rol van slachtoffer.

Leerlingen van het Philips van Horne geven over deze lessen aan zich welkom te voelen, dat iedereen dit zou moeten leren en dat het soms een beetje spannend was tijdens de rollenspellen. Door deze samenwerking hebben de leerlingen alvast kunnen proeven aan het volgen van onderwijs binnen een MBO opleiding. Met de personele tekorten in de zorg en welzijnssector is de hoop dat er meer leerlingen gaan kiezen voor het prachtige vak binnen de sector Zorg en Welzijn.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie