Programma Oranjeweek Weert

In 2019 presenteert Centrummanagement al voor de negende maal de Oranjeweek Weert. In de week van Koningsdag vindt in het centrum een feestelijk programma plaats en beleven bezoekers diverse leuke activiteiten.

Weert viert Weert

Sinds de komst van de koninklijke familie naar Weert in 2011 viert Weert de Oranjeweek. De feestweek varieert in lengte omdat de data gebaseerd worden op de periode van het weekend tot Koningsdag. De Oranjeweek vindt in 2019 plaats van 25 t/m 28 april. Net als bij voorgaande edities heeft het programma vooral een lokaal-regionaal karakter.

Programma

Het Oranjeweek-programma bevat muziek, sport en cultuur en legt nadruk op de unieke kenmerken van Weert.

Donderdag 25 april: koopavond

De Oranjeweek start met een gezellige koopavond. Geniet van een diversiteit aan lokale boetiekjes en snuisterijenwinkeltjes, combineer het funshoppen met een bezoek aan een van de vele lokale horeca-etablissementen en vier samen de start van het oranje kleurende weekend!

Vrijdag 26 april: Kinderplein & Muziek

Op vrijdagmiddag is het springen geblazen op het kinderplein. Gedraag je als een echte Koning op je eigen kasteel, al springend op de Kastelenrun op de Nieuwe Markt. Op de Markt staat een opblaasbare pannakooi en worden sportieve kids uitgedaagd uit te vechten wie de echte ‘Koning Voetbal’ is.

De Koningsnacht staat garant voor een groot muzikaal feest in de binnenstad van Weert. Op verschillende locaties beleef je sfeervolle evenementen, met qua muziekstijl voor ieder wat wils. Meest in het oog springend is Diep met Willy, sinds enkele jaren een succesvol deephouse-event op Koningsnacht, dit jaar georganiseerd in het Stadspark. Daarnaast is in verschillende horecagelegenheden live muziek te horen. Zo presenteert Café Tramhalt DJ Paul, zingt bij Café ’t Swaentje Geralt van Gemert en organiseert De Soos een feestelijke ClubSoos met The Deejays. Vanaf 20.00 uur kunnen deelnemers aan de jaarlijkse vrijmarkt plaatsnemen aan de binnenzijde van de Singels.

Zaterdag 27 april: Vrijmarkt (Koningsdag)

Op Koningsdag beleef je diverse gezellige activiteiten in het centrum van Weert. Op de binnenzijde van de Singels wordt de traditionele vrijmarkt gehouden. In het stadspark zijn kinderen en ouders vanaf 10:00 uur welkom bij het dagprogramma van de Feest Fabrique, wat vanaf 18:00 uur transformeert tot een festivalsetting in de feesttent met diverse artiesten. Salsadrumband As Arraias loopt door de binnenstad. Op de Markt staat ’s middags een DJ op het podium bij Café de Gruyter. Op de Langpoort wordt gestreden om het Burgerkoningschap van schutterij St. Catharina 1480. Liefhebbers van een mooi uitzicht kunnen een bezoek brengen aan de Open Torendag van de St. Martinuskerk.

Voor het eerst openen de winkels in de binnenstad ook tijdens Koningsdag! Tevens zal de weekmarkt in oranje gedaante opbouwen.

Zondag 28 april: Sport & Bewegen

Punt Welzijn/Let’s Move en Centrummanagement Weert presenteren tijdens de koopzondag de zogenaamde Dag van Sport & Bewegen. Winkels zijn zoals elke laatste zondag van de maand geopend van 13:00 tot 17:00 uur. In samenwerking met diverse sportverenigingen uit Weert en omgeving wordt het centrum omgetoverd tot een waar sportspektakel. Op de pleinen worden velden uitgezet, wedstrijden gehouden en presentaties gegeven. Bezoekers krijgen de kans alle sporten te ontdekken door de lange oranje loper over de pleinen te volgen. Kinderen kunnen met een stempelkaart gratis deelnemen aan diverse activiteiten en demonstraties en kunnen hiermee leuke sportprijzen winnen. Op het podium op de Nieuwe Markt zal de gehele middag een dansprogramma plaatsvinden.

Meer informatie en programmadetails zijn te vinden op www.oranjeweekweert.nl.