Sluiting woning Graswinkellaan

13 reacties

Burgemeester Heijmans heeft besloten een woning aan de Graswinkellaan voor een half jaar te sluiten. Dit gebeurt nadat in de woning bij herhaling drugs zijn aangetroffen. Het ging daarbij om soft- en harddrugs.

Tijdelijke sluiting

De politie trof in deze woning op 1 december 2018 wederom drugs aan. Daarom wordt de woning vanaf 25 april voor een half jaar gesloten. Tot die tijd is het verboden het perceel of de woning te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Weert een eind maken aan druggerelateerde activiteiten vanuit deze locatie.

Wet Damocles

De sluiting gebeurt op basis van artikel 13b van de Opiumwet (Wet Damocles) en het vastgestelde gemeentelijk beleid (Damoclesbeleid).Deze regels geven de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld Drugsoverlast

Handel en productie van drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Weert en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaar jij drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
13 reacties