Burgemeester Heijmans heeft besloten een woning aan de Graswinkellaan voor een half jaar te sluiten. Dit gebeurt nadat in de woning bij herhaling drugs zijn aangetroffen. Het ging daarbij om soft- en harddrugs.

Tijdelijke sluiting

De politie trof in deze woning op 1 december 2018 wederom drugs aan. Daarom wordt de woning vanaf 25 april voor een half jaar gesloten. Tot die tijd is het verboden het perceel of de woning te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Weert een eind maken aan druggerelateerde activiteiten vanuit deze locatie.

Wet Damocles

De sluiting gebeurt op basis van artikel 13b van de Opiumwet (Wet Damocles) en het vastgestelde gemeentelijk beleid (Damoclesbeleid).Deze regels geven de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld Drugsoverlast

Handel en productie van drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Weert en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaar jij drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

16 REACTIES

 1. Natuurlijk geeft dit een verschuiving, maar op deze plek in de Graswinkellaan
  kunnen de junken niet meer terecht voor hun dope. De bewoner wordt niet ondergebracht, die zal zelf een andere plek moeten zoeken onder een brug of zo.
  Lost dit iets op, nee er zullen junken blijven, dealers dus ook. Maar er gaat wel een afschrikwekkende werking van uit, verhuurders zullen het verhuurde beter in de gaten gaan houden en dealers zullen minder snel vanuit hun woning dealen.
  Dat heeft wel zijn tijd nodig, Weert begint nu pas met toepassing Damocles beleid, dat is helaas laat maar beter laat dan nooit. Maar dit is nr 2
  Voor de eerst getroffen locatie is het beter de wet Victor toe te passen.
  https://www.burgemeesters.nl/bevoegdheden/opiumwet

 2. Beste Heijmans, u is geweldig, ga zo door en maak Weert minder leuk voor criminelen.
  Het zal zeker een afschrikkende werking gaan geven. U heeft echter nog diverse loodsen en woonhuizen te gaan, succes en laat u zeker niet afschrikken.

 3. Als het een verschuiving teweeg brengt lost het niets op. De handel wordt op een andere locatie voortgezet en de junks volgen in het kielzog. De uitgezette bewoner maakt gebruik van daklozenopvang en maakt vervolgens gebruik als urgentiegeval van het recht op een woning bij Wonen Limburg.. Er zijn tenslotte, helaas, meer als voldoende instanties en regelgeving die zich sociaal om dit soort levensvormen bekommeren. En dan zijn we weer terug bij af net als ganzenborden en mens erger je niet.
  Voordat er weer iemand reageert hoe ik het dan wel oplos:, geef alle junks gratis zoveel drugs als ze willen liefst nog meer als ze aankunnen. Handel kapot en de junks ………

 4. Nu vraag ik me af waar de bewoner vd betreffende woning wordt ondergebracht en veroorzaakt dit dan geen verschuiving van probleem?

 5. Deze meneer wordt uitgesloten voor een periode van meen ik 3 jaar om een sociale huurwoning te kunnen huren. Een beroep doen op urgentie is dus uitgesloten. Daar zijn met de wet Damocles duidelijke afspraken over gemaakt tussen gemeente`s en verhuurders. De daklozenopvang zou een mogelijkheid zijn, alleen met drugs in bezit kom je daar niet in, hij kan van daaruit in ieder geval niet dealen. Het is een utopie om te denken dat dit het drugs probleem oplost, het brengt echter rust in een wijk en geeft een duidelijke waarschuwing voor degene die overwegen in een gebied dergelijk crimineel gedrag te vertonen. http://docplayer.nl/113004445-Veiligheid-door-samenwerken-handboek-bestuurlijke-aanpak-georganiseerde-criminaliteit-het-instrument-in-de-praktijk.html
  In hoofdstuk 7 :aanpak per criminele verschijningsvorm

 6. Dat dit pand [en andere woonhuizen] gesloten worden: begrijpelijk en heel erg goed. Vooral deze, ligt veel te dicht in de buurt bij een school.

  Maar dat pand aan de Breijbaan, wie had daar nou precies last van. Ja, er gebeuren illegale dingen. Maar die dingen gebeuren toch, dan is ergens in een amper bezocht buitengebied toch ideaal?

 7. Alle oplossingen ten spijt,en alle akties,die de overheid tegen drugs onderneemt…is WATER naar de ZEE dragen..!!

 8. Water naar de zee dragen is 100% zinloos. Een drugspand sluiten in een woonwijk waar veel kinderen wonen en ook een school staat is in jouw ogen dus zinloos. Waarom laat je nog commentaar achter joh? :’)

 9. Dus als niemand er last van heeft is het voor jouw toegestaan. En de overlast bepaal jij eventjes ook nog met een natte vinger en knijp je een oogje dicht.
  En dat noem jij dan niet water naar de zee dragen!? Jij bent de emmer!
  Waarom laat jij nog commentaar achter, joh?
  Je verwijt slimme hendrik dat waar jij je zelf schuldig aan maakt!

 10. Het is altijd lastig discussiëren als je moet beginnen met het ontkrachten van uitspraken die je in eerste instantie niet eens gedaan hebt. Vandaar dat ik ervoor kies niet te discussiëren in dit geval.

 11. Het is inderdaad lastig als jij met jezelf moet discussiëren als je tegelijkertijd ja en nee zegt op een vraagstuk maar een ander wel verwijten maakt op zijn eenduidige reactie, joh!
  Als jouw reactie dan vervolgens alweer ontwijkend is mag je jezelf ondertussen afvragen wat je hier nog wel doet op dit forum, joh.

 12. Stumpert, je was een lomp dom joch, nu ben je kennelijk volwassen, in ieder geval niet tussen je oren, maar je bent nog steeds dom en lomp, verscholen achter een meisjes naam.

 13. Dus “ik ga niet meer op je reageren” duurt ongeveer 2 weken? 😉

  “U bent net een rijpe puist met groene kop die je het liefste uit….
  Dit is voor u de laatste keer dat ik op uw inhoudsloze reactie`s reageer.
  Succes met zieken bij anderen ik zal niet meer reageren op u , lege huls.”

Comments are closed.