Foto via: facebook.com/politieweert

De politie controleerde maandagochtend een visser op Kampershoek waarvan bleek dat hij de zaken niet op orde had.

Zo had de visser geen vergunning voorhanden terwijl hij toch aan het vissen was. Agenten vroegen de visser zijn hengels te lichten en toen zagen ze dat hij gebruik maakte van levend aas. Er zaten levende goudvissen aan de hengels, zo meldt de politie via Facebook.

Er werden vervolgens twee proces verbalen uitgeschreven. Eén voor het vissen met levend aas en één voor het vissen tijdens de gesloten periode voor het vissen op snoek(baars). Alles bij elkaar betrof de boete €475. De goudvissen zijn overigens nog in leven, aldus de politie.

14 REACTIES

 1. Zeer zeker alle lof voor de politie. En inderdaad laat St Petrus, althans het huidige bestuur de nodige steekjes vallen. Al jaren ga ik niet meer naar de jaarlijkse ledenvergadering toe vanwege het inhoudsloze gepraat, instelling en opstelling van dat bestuur. Bestuurlijke kwaliteiten hebben ze inderdaad niet .Vissen moet voor mij ontspannend zijn en in dat beeld past het st Petrus bestuur niet. Zou jij ook moeten doen, gewoon lekker vissen.

 2. Het zal toch niet die hoofdcontroleur zijn die rondcontroleert in zijn commandotroepen–outfit ? Zeer bedreigend en kinderlijk tegelijkertijd. Respectloos naar het KCT.

 3. Alle lof voor de politie die nog controleert en beboet. Bij de hengelsportvereniging
  st petrus zie je nooit controleurs ook al hebben ze er naar eigen zeggen inklusief haar bestuur een stuk of 10.
  Deze vereniging met haar bestuur zit al jaren op een dood spoor, geeft meestal niet thuis, weet niet wat er leeft onder haar leden, is arrogant, dominant en autoritair.
  Terwijl ze 1900 leden hebben en kapitaalkrachtige is met bijna 250.000 Euro verenigingsgeld op de rekening. Verenigingsgeld waar het bestuur op zit als een kip met gouden eieren, en vooral niet ten goede laat komen aan haar leden. Jammer en schande.

 4. Helemaal mee eens !!!
  Doen geen flikker, op klachten wordt niet gereageerd en bestuur en controleurs geven niet thuis.
  Zeker die hoofdcontroleur !
  Bende van ellende daar.

 5. Het bestuur van St Petrus moet het voorbeeld van de politie snel volgen!!
  Meer kontrole op illegaal vissen, en veel en veel meer doen voor hun leden….en niet elk weekend zitten zuipen, in het visserscafe aan de ijzereman.

 6. Maak je niet zo druk om een paar goudvisjes. Beter half uurtje in de vrije natuur zwemmen dan 2 jaar in een bak van 3 liter.

 7. Als je vind als lid van een vereniging dat het bestuur het niet goed of zelfs slecht doet stem je op de ledenvergadering het bestuur weg, desnoods met een motie van wantrouwen, en stel je jezelf kandidaat voor het nieuwe bestuur! Zo werkt verenigingsdemocratie. Alleen maar roepen dat het niet goed gaat lost namelijk problemen niet op.

 8. Zo zou het onder normale omstandigheden ook zijn. Bij deze vereniging wordt democratie met onleesbare lettertjes geschreven. Wordt kritiek met dreigementen beantwoord, worden nieuwe bestuursleden eruit gewerkt als ze niet gelijkgestemd zijn en viert een ontmoedigingsbeleid voor nieuwe bestuursleden hoogtij. Deze informatie heb ik overigens van ex-bestuursleden
  Het enige wat oververblijft is dan ook vaak hard roepen.

 9. Toch ook hier geldt; geen woorden maar daden. Formeer een nieuw bestuur, dien een motie van wantrouwen in en neem de vishengel over!

 10. (1-0 voor de politie)

  Volgende keer gewoon de lijnen doorknippen in dit geval , dan is je hengel niet gebruiksklaar (ivm geen haak aan de lijn) 😉 kennen ze je niks maken !
  Dit moet je wel op het moment doen Dat de bus stopt en ze gaan uitstappen. 😉

  Vergunning afgepakt kan gebeuren,

  Gewoon andere club lid worden en dan kun je gewoon de vergunning van de rechthebbende krijgen.

  In deze moeilijke tijden moeten we elkaar toch allemaal een beetje helpen !
  ( St. Petrus leer ervan)

 11. Bert heeft wel ergens gelijk en het is heel moeilijk om het zittend bestuur op een zijspoor te zetten.
  Er zijn wel gegadigden voor een nieuw bestuur maar alleen als het zittend bestuur in zijn geheel weggaat. Bij kandidaatstelling bepaalt het zittend bestuur welke gegadigden in aanmerking komen, dus dan zie je de bui wel hangen.

 12. Zelf ben ik hem nog nooit tegengekomen, maar hij schijnt dat wel te zijn.
  Hoorde van leden dat als ze een melding maakte , dat hij het altijd te druk met werk had en geen tijd had !

Comments are closed.