Update 21.50u – Kelpen-Oler – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn vrijdagavond rond 20.15 uur gealarmeerd voor een auto te water in Kelpen-Oler.

Nabij de Ellerbrug aan de Ellerweg zou een auto te water zijn geraakt in kanaal Wessem-Nederweert. De brandweer kwam met o.a. een boot en duikteam ter plaatse om te zoeken naar slachtoffers. Het is onbekend of er mensen in de auto zaten.

Op de locatie zijn sporen aangetroffen dat een voertuig een boom zou hebben geraakt. Duikers van de brandweer zijn momenteel op zoek naar het voertuig en mogelijke slachtoffers.

Burgernet-bericht

Inmiddels heeft de politie ook een Burgernet-bericht verstuurd voor dezelfde locatie. Men is op zoek naar een man met het volgende signalement: blank, kaal, stevig postuur, 1m70 lang, lichte broek, donker shirt en een zwarte rugzak. Heb je meer informatie? Bel dan 112.

Update 20.56u

Een politie-helikopter hangt momenteel in de lucht en ondersteunt de hulpdiensten op de grond. Het scheepvaartverkeer is stilgelegd.

Update 21.09u

De politie heeft vrijdagavond een man gearresteerd die, nadat hij met zijn auto in het kanaal was beland, gevlucht was. De man bleek teveel gedronken te hebben. Zijn auto wordt uit het kanaal gehaald.

Update 21.17u

Een getuigen had de auto met hoge snelheid en zigzaggend over de weg zien rijden. De auto schampte een boom en kwam vervolgens in het kanaal terecht. De bestuurder wist zijn voertuig te verlaten en naar de kant te zwemmen. Hij sloeg daarna op de vlucht, maar de politie wist hem alsnog aan te houden.

Video via Youtube

https://youtu.be/YWCC25b2ixM