Groot bevrijdingsfestival in Weert

21 september aanstaande vindt er een groot bevrijdingsfestival plaats op het grasveld aan de Oude Suffolkweg en Eindhovenseweg Weert.

Tijdens dit evenement staan grote Nederlandse artiesten op het podium, waaronder BLØF, Nielson, Waylon en Maan. Naast deze landelijk bekende artiesten, wordt er een podium geboden aan lokaal en regionaal toptalent. Het gehele evenement zal in teken staan van de bevrijding van Weert. Het festival is van 13.00 tot 01.00 uur.

De kaartverkoop start 30 mei aanstaande en de entreeprijs bedraagt slechts € 19,50. Deze voor festivalbegrippen zeer lage entreeprijs is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Weert.

Weert werd op 22 september 1944 bevrijd uit handen van de Duitse bezetters. Het Engels Suffolk Regiment arriveerde in de vroege ochtend vanuit de richting van Sluis 16 bij de restanten van de brug over de Zuid-Willemsvaart aan het Bassin, de huidige stadsbrug. Dat was de start van de bevrijding van Weert en nu de exacte locatie van het festival.

De organisatie is in handen van Stichting Gran Fiesta, de organisatie achter Weert Totaal Festival, beter bekend als WTF. Dit evenement vindt jaarlijks plaats op Hemelvaartsdag.

Voor meer info: bezoek en like de Facebookpagina: www.facebook.com/bevrijdingsfestival-weert. Meer informatie is binnenkort ook beschikbaar via: https://www.bevrijdingsfestivalweert.nl/.