Update 15.08u – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn donderdag omstreeks 13.10 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Ringbaan-Noord in Weert.

Ter hoogte van de verkeerslichten bij de St. Luciastraat was een vrachtwagen achterop een andere vrachtwagen gebotst. De chauffeur van de achterste vrachtwagen raakte hierbij gewond en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De Ringbaan-Noord is deels tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Een berger is onderweg om de vrachtwagens weg te halen. De politie doet onderzoek naar het ongeval.

Update 15.08u

Een team van de VOA (Verkeersongevallen Analyse) is ter plaatse en doet onderzoek naar het ongeval. De Ringbaan-Noord (in de rijrichting van de turborotonde naar Boshoven) is afgesloten voor het verkeer. Het verkeer moet een andere route nemen.

Video via Youtube

https://youtu.be/_lRNR7SNzAk

2 REACTIES

 1. Het is een verradelijk kruispunt, wat betreft voor recht doorgaand verkeer van beide zijden.
  Verradelijk in die zin, dat de verkeerslichten zogenaamd dynamisch zijn.
  Dit wil zeggen de tijd van rood en groen, worden aangepast aan het verkeersaanbod.
  De tijd dat het groene en rode licht brandt zijn zeer variabel,oranje komt vaak veel sneller na groen dan sommige automobilisten verwachten.
  En omdat de meeste weten dat er bij door rood rijden geflitst wordt, wordt er bij onverwachts oranje vaak plotseling geremd, waardoor er vaak bijna botsingen ontstaan….en soms door die situatie echte botsingen…..
  Bovenstaande geldt ook voor de verkeerslichten op de Ringbaan Noord ter hoogte van Laar. De flitspalen daar zijn zéér luceratief voor de schatkist…!!
  Het is dus verstandig om afstand te houden op je voorligger!!!

 2. Je kunt toch ook gewoon afstand houden van je voorligger, want een dynamisch verkeerslicht kun je niet de schuld geven van een botsing.

Comments are closed.