Feestelijke Mariamaand van start

112 Uitgelicht Weert 6 reacties 1 min. leestijd

(Foto’s) Zondag vond de feestelijke start plaats van de meimaand Maria. De brandweer van Weert hielp een handje bij de kranslegging bij de St. Martinuskerk.

Mei wordt ook wel de bloeimaand of Mariamaand genoemd. Deze maand staat Maria, de moeder van Jezus, in de katholieke kerk centraal. De Broederschap stimuleert de verering van Maria en is aanwezig bij alle vieringen in de St.-Martinuskerk.

Zondagochtend werd de Mariamaand feestelijk geopend met een H. Mis in de St.-Martinuskerk. Het Groot St.-Martinuskoor zong de Missa Festiva van A. Lesbordes. De pages, bruidjes, Mariadraagsters en de Broedermeesters brachten Maria hulde. En na afloop van de H. Mis werd, zoals inmiddels traditie is, een bloemenkrans onder het Mariabeeld buiten aan de kerk opgehangen. Dit werd mogelijk gemaakt met de vriendelijke medewerking van de brandweer.

[nggallery id=’7838′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
6 reacties