Night of the Choirs in Nederweert

Algemeen Reageer 3 min. leestijd

Nederweert – Donderdag 4 juli, het weekend van Raadpop, staat volledig in het teken van zang. Koren uit Nederweert en daarbuiten betreden het podium van Raadpop. Volgens de organisatie staan deze koren garant voor een intieme, warme sfeer, onder meer door de laagdrempelige hits die worden gezongen.

Het programma zal verzorgd worden door onder meer Kazoo, Aan Paol 60, Zusenzo en Timeless. Alle koren kennen een eigen muzikale identiteit waardoor een mooie afwisseling ontstaat in muziekgenres. “Terwijl het ene koor uitblinkt in het voordragen van ballads, floreert het andere in het zingen van opzwepende hits”, blikt Raadpopvoorzitter Rolf Verheijen vooruit.

Vruchtbare samenwerking

Voorheen was het podium op de donderdagavond altijd gereserveerd voor Raadproms. Echter is dit jaar voor een alternatief gekozen. Reden hiervoor is dat de datum van Guulke’s Lakeside Music Night (18 en 19 oktober) te dicht op de datum van Raadpop (5 en 6 juli) ligt. Voorzitter van dit evenement, Jos Willekens, kijkt terug op een vruchtbare samenwerking: “Helaas kunnen we beide niet samen organiseren gezien de korte periode tussen de twee evenementen in. Wellicht wordt de samenwerking in de toekomst weer opgepakt”.

Rolf Verheijen beaamt dit: “Gelukkig kent Nederweert veel diversiteit in muziek en artiesten. Keuze te over dus”, legt hij uit. “De muziek van de koren sprak ons meteen aan. Door de combinatie tussen loepzuivere zang en herkenbare muziek denken we dat het publiek hiermee van begin tot eind kunnen boeien”, aldus Verheijen. Binnenkort volgt een geschreven voorstelronde waar ieder koor individueel aan bod komt.

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli 2019 viert Raadpop haar vijf-jarig jubileum. Het belooft weer één groot muziekfeest te worden op het Raadhuisplein in Nederweert. De voorbereidingen zijn al in volle gang! Voorzitter Rolf Verheijen: “Nederweert verdient een festival als Raadpop, groot of klein maakt eigenlijk niet uit. We vinden het mooi om samen met de mensen en ondernemers van Nederweert dit te organiseren.”

Het programma voor beide dagen is rond en met de diversiteit van o.a. de Marcel Scherpenzeel band, BloYaTop en coverbands van The Cult, TOTO en Pink Floyd belooft het weer een prachtig spektakel te worden.

Meer info kun je vinden op de nieuwe website www.raadpop.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie