23e Editie Toertocht Mendig Budel

Foto door: Connie Sinteur

Budel – Zaterdag 6 juli is weer de dag dat de toertocht Mendig Budel verreden wordt. De alweer 23e editie van dit evenement belooft weer een grandioos spektakel te worden. De organiserende stichting SWAC verwacht ook dit jaar zo’n 250 deelnemers uit Nederland, België en Duisland aan de start voor de 240 (!) kilometer lange tocht.

In het parcours wat geheel is uitgepijld zijn ook dit jaar weer een aantal zware beklimmingen opgenomen die van de deelnemers het uiterste zullen vergen. De bekende hellingen zoals ‘de helleweg’ en ‘de Col de Sjef’ zullen ook dit jaar weer beklommen worden. In totaal zullen de deelnemers meer dan 2500 hoogtemeters voor de wielen krijgen.

Mochten er nog toerrijders twijfelen over hun deelname dan wijst de organisatie op de extra bus die op zaterdagmorgen om ca. 4.30 vertrekt vanaf de Boerenbond in Budel. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via www.SWAC.nl. Ook in de bus kan nog ingeschreven en betaald worden.

Budel – Waldfeucht – Budel

Tegelijkertijd wordt zaterdag ochtend voor de 4e keer drielandentocht Budel-Waldfeucht-Budel gereden. Deze tocht over een afstand van ca. 125 km biedt de deelnemers de mogelijk om voor een deel de sfeer van Mendig Budel te proeven. Deze tocht vertrekt vanaf de Markt in Budel en voert via een leuke verkeersluwe route, deels over Belgisch grondgebied, naar de laatste rustpost van Mendig Budel in Duitsland, waarna men via de route van Mendig Budel terug keert naar het podium op de Markt in Budel. Deelname aan deze tocht staat open voor iedereen. De route wordt volledig uitgepijld, en via de website van SWAC kan men de route ook downloaden. Er kan vertrekken worden op zaterdag 6 juli tussen 09.00 en 11.00u. Inschrijfgeld voor deze tocht bedraagt € 7,50.

Faciliteiten Budel – Waldfeucht – Budel

– Volledig uitgepijld
– Een goed voorziene rustpost
– Fietsen door mooie natuurgebieden in drie landen
– Onbekende en verkeersarme wegen
– Goed georganiseerd en veilig
– Parcours uitsluitend voor geregistreerde deelnemers
– Bewaakte fietsenstalling bij de finish
– Douches en omkleedgelegenheid in de buurt van de finish

Festiviteiten op de Markt in Budel

Zowel de deelnemers van Mendig Budel, als Budel-Waldfeucht- Budel zullen feestelijk onthaald worden op de markt in Budel. De eerste deelnemers van Mendig zullen vanaf 15.00 uur binnenkomen en krijgen allemaal een aandenken. Aan de kinderen is ook gedacht, zo zal er o.a. een springkussen aanwezig zijn. Tevens is er een grote loterij met een fantastisch prijzenpakket van meer dan € 1.500,- , waaronder weekendjes weg, diverse cadeaubonnen van de lokale winkels, een compleet Jumbo Visma wielertenue beschikbaar gesteld door Jumbo Hesselberth, en als klap op de vuurpijl een waardebon t.w.v. € 500,- van Bakker Racing Products te Nederweert. Kortom, zeker de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen, het beloofd een mooie dag te worden.

Meer informatie kun je vinden op www.SWAC.nl.