Op 1 januari 2016 waren er in Nederland 112 duizend miljonairshuishoudens, het grootste aantal sinds 2006. Weert telde 307 miljonairshuishoudens in 2016, zo maakte het CBS vandaag bekend op basis van vermogenscijfers over de periode 2006 tot en met 2016. Het onderzoek naar miljonairshuishoudens is uitgevoerd op verzoek van Van Lanschot.

Een miljonairshuishouden heeft een vermogen van 1 miljoen euro of meer, waarbij de waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld niet zijn meegeteld. Vanaf de start van dit onderzoek in 2006 is het aantal miljonairs elk jaar toegenomen, met uitzondering van 2009.

Weert telde in 2016 21.922 huishouders waarvan 1,4% een miljonairshuishouden was. In Cranendonck lag het percentage op 2%, in Nederweert op 2,1%, in Leudal 2,2% en in Roermond op 0,9% van de huishoudens.

3 REACTIES

  1. Nou dat is minder goed nieuws. Mijn hele financiĆ«le huishouding ligt met dit bericht openlijk op straat en daar is mijn Bep helemaal niet blij mee. “Hadden we die staatsloten maar nooit gekocht ” zei ze nog vol verwijt en venijn tegen mij. Nu weet iedereen dat we multimiljonair zijn en hebben we geen normaal leven meer. Een hoop gezeur aan de deur, de belasting op de klep, allerlei instellingen die wat van ons willen en opeens heel veel dubieuze vrienden en vage kennissen en ze noemen ons rijke stinkers.
    Mijn Bep wilt nu vanwege de psychische druk en lastenverlichting van het geld af en stopt bij iedere goede Weertenaar een fiks bedrag in de brievenbus als gift, welliswaar fiscaal aftrekbaar maar toch het gebaar telt..

Comments are closed.