Boom dreigt op Diesterbaan te vallen

(Foto’s/video) De brandweer heeft maandagavond een boom met een moeten kappen vanwege een gevaarlijke situatie.

Rond 20.15 uur kwam bij de brandweer een melding binnen dat een boom op de Diesterbaan bleek te vallen. Eenmaal ter plaatse bleek dat de boom onderaan de stam aan het splijten was. Vanuit de wortels was de boom in drie afzonderlijke stammen door de jaren heen naar boven gegroeid. Deze dreigden nu alle drie omlaag te komen.

Na een kort tactisch overleg kon de eerste stam veilig omlaag worden gehaald. Door het kiezen van de juiste tactiek wist men de lantaarnpaal te besparen. Ook de andere twee stammen moesten vanwege het dreigende valgevaar in stukken worden gezaagd.

Inmiddels is de boom gekapt en het gevaar voor de omgeving geweken. De Diesterbaan moest enige tijd deels worden afgesloten. Het verkeer moest tijdelijk een andere route kiezen.

Video via Youtube

https://youtu.be/0OrruxdsIno