Eerste AED Hartsave Moesel onthuld

(Foto’s) Onlangs is de stichting Hartsave Moesel opgericht om de wijk Moesel hartveiliger te maken. Het initiatief is ontstaan door een buurtactie.

Vrijdag werd op de Henricus Woutersstraat de eerste AED van de stichting onthuld. De onthulling gebeurde in het bijzijn van wethouder Sterk. Hartsave Moesel is gestart met de werving van sponsoren en burgerhulpverleners.

De stichting is volledig afhankelijk van donaties van inwoners en bedrijven. Men streeft er naar om de wijk Moesel te voorzien van voldoende AED’s zodat deze snel en efficiënt kunnen worden ingezet bij een noodsituatie. De stichting heeft er inmiddels ook voor gezorgd de de AED bij buurtcentrum Moesel buiten hangt en zo beter te bereiken is.

Informatieavond

In buurtcentrum Moesel wordt op woensdag 12 juni een informatieavond georganiseerd voor de inwoners van Moesel. Tijdens deze avond komen enkele gastsprekers aan het woord en is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Onder de aanwezigen worden tijdens de informatieavond gratis reanimatiecursussen AED verloot.

Meer informatie kun je vinden via: https://www.facebook.com/HartsaveMoesel/ en www.hartsavemoesel.nl.

X